06:37 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Augustin Lazăr

  Augustin Lazăr, lovitură la CSM – se repetă schema Kovesi!

  © Photo: Facebook / Augustin Lazăr
  FLASH
  Sa primesc un link scurt
  2153101

  Recent, prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat măsurile din justiției și a cerut ca șeful procurorilor să nu fie revocat.

  BUCUREȘTI, 19 nov - Sputnik, Evan Răutu. Întâlnire de foc azi la CSM, unde secția pentru procurori s-a reunit pentru a aviza revocarea procurorului general, Augustin Lazăr în urma declanșării procedurii de către ministrul Tudorel Toader.

  ”Nu mai trimiteți oameni nevinovați în judecată”, a fost îndemnul de bază al ministrului către procurori și către Augustin Lazăr.

  În replică, Lazăr i-a replicat lui Toader că raportul asupra activității sale întocmit de ministru este ”un eseu”.

  După o confruntare cu multe replici dure și intervenții spectaculoase, demne de două personalități complexe ca Toader și Lazăr, membrii CSM au ajuns la o concluzie.

  Astfel, Secţia pentru procurori a CSM a dat un aviz negativ cererii ministrului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr.

  Este de menționat că avizul CSM este consultativ – iar ultima etapă a revocării se va consuma la Cotroceni, unde președintele va trebui să anunțe revocarea, cel puțin conform deciziei CCR în cazul Laurei Kovesi.

  Și în cazul Kovesi, secția de procurori al CSM dăduse aviz negativ – deci este posibil la secvențele de atunci să se repete.

  Reamintim că, recent, prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat măsurile din justiției și a cerut ca șeful procurorilor să nu fie revocat. Majoritatea liderilor români a reacționat dur la declarațiile olandezului.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei