05:05 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  FLASH
  Sa primesc un link scurt
  5992280

  ”Cred că ar trebui să ne gândim în primul rând la acest lucru – și pe urmă la beneficiile personale sau electorale – aceasta ar fi o abordare benefică pentru România”

  BUCUREȘTI, 15 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum Sputnik a prezentat, președintele a transmis o scrisoare premierului Dăncilă, în care prezintă ”motivările” respingerii propunerilor de miniștri. Cu această ocazie, Iohannis a ținut un discurs de la tribuna Palatului Cotroceni, atacând dur Guvernul și PSD.

  Acum puțin timp, premierul Viorica Dăncilă a stat de vorbă cu presa, dând o replică ad hoc declarațiilor președintelui și ”motivărilor” trimise de acesta.

  ”Iohannis trebuie să înțeleagă că fiecare avem atribuții și trebuie să ne încadrăm în aceste atribuții - noi ca lideri, ca oameni care conduc guvernul, instituția prezidențială, trebuie să fim un exemplu pentru ceilalți și să respectăm legea”, a spus Dăncilă.

  Premierul a insistat pe necesitatea dialogului civilizat, dar și pe prioritatea motivării pe ”legalitate”, nu pe ”oportunitate”.

  ”Oportunitatea este a primului ministru care își asumă buna funcționare a guvernului și implicațiile pe care le presupune”, a spus premierul.

  Dăncilă nu a intrat în polemici pe tonul președintelui, dându-i acestuia încă o replică de înaltă clasă – o lecție de comportament politic la nivel de șef de stat.

  ”Am văzut că președintele nu a pierdut prilejul de a ataca PSD – mă așteptam la obiectivitate din partea sa și să spună că este bucuros că România are o creștere de 5% în primul trimestru al acestui an”, a spus Dăncilă.

  Cred că astfel puteam să avem și o imagine bună de țară – a completat premierul.

  ”Cred că ar trebui să ne gândim în primul rând la acest lucru – și pe urmă la beneficiile personale sau electorale – aceasta ar fi o abordare benefică pentru România și pentru români”, a încheiat premierul.

  Cu alte cuvinte, Viorica Dăncilă a preferat să nu-i dea lui Iohannis nu doar o replică – ci și o nouă lecție de bun simț, responsabilitate și comportament de politician de rang înalt al unei țări civilizate.

  Tematic

  Iohannis, declarație de ultimă oră, trece la o nouă fază a planului!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Miniștri, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei