11:54 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  FLASH
  Sa primesc un link scurt
  129 0 0

  Euro 2020 urma să se dispute în 12 țări, inclusiv România, dar președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a recunoscut că, în cazul în care efectele pandemiei nu vor fi încheiate în vara anului viitor, numărul de gazde al turneului final ar putea fi redus.

  CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik.”Suntem absolut siguri că va avea loc, dar ar putea să se joace în 11 ţări, în opt, cinci sau una singură. Singura necunoscută este dacă va fi cu un public limitat pe stadioane, cu tribune pline sau fără spectatori”, a declarat Ceferin pentru Daily Mail.

  Președintele UEFA a anunțat că spectatorii vor avea acces pe stadioane dacă autoritățile locale vor permite, iar unele partide s-ar putea doar cu un anumit procent din capacitatea stadioanelor ocupat.

  România va găzdui, dacă situația sanitară locală din vara anului viitor o va permite, patru partide din cadrul turneului final al Campionatului European. Pe Arena Națională, se vor juca trei meciuri și o partidă din cadrul optimilor de finală.

  UEFA a stabilit iniţial ca EURO 2020 să fie găzduit de 12 oraşe-gazdă: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma și Sankt Petersburg.

  EURO 2020 va fi a 16-a ediție a Campionatului European de fotbal. Deoarece în 2020 se aniversează 60 de ani de la înființarea turneului, competiția trebuia să fie desfășurată inițial în 12 orașe ale Europei între 12 iunie și 12 iulie 2020, dar a fost amânată pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.

  Tragerea la sorți pentru turneul final a avut loc chiar dacă nu se cunosc toate echipele calificate:

  Grupa A: Turcia, Italia, Țara Galilor, Elveția

  Grupa B: Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia

  Grupa C: Olanda, Ucraina, Austria, Georgia sau Macedonia de Nord

  Grupa D: Anglia, Croația, Cehia, Serbia sau Scoția

  Grupa E: Spania, Polonia, Suedia, Irlanda de Nord sau Slovacia

  Grupa F: Franța, Portugalia, Germania, Ungaria sau Islanda

  Ultimele 4 echipe calificate se vor cunoaște pe 12 noiembrie.

  Tagurile:
  Fotbal, România

  Știrile Zilei