18:42 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  FLASH
  Sa primesc un link scurt
  12020

  Direcția Națională Anticorupție a anunțat punerea în mișcare a acțiunii penale care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu cu o acuzație gravă.

  BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Dosarul fostului premier Tăriceanu avansează cu pași repezi, iar procurorii DNA par a-i da o importanță specială.

  ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul POPESCU-TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită”, se arată în Comunicatul DNA

  DNA transmite că în ordonanța procurorilor se arată că, „în cauză, există date și probe din care rezultă că, în contextul menționat în cele două comunicate de presă amintite mai sus, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD”.

  Acești ani ar fi fost primiți ”în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei„.

  ”Inculpatului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, transmite DNA.

  DNA precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ”având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

  Tematic

  Tăriceanu: Numai pelerinajele la vot sunt permise
  Tăriceanu - trimitere la comunism… cu adresant clar!
  Tăriceanu: Orban s-a dus la francezi să le dea bani!
  Tăriceanu a demisionat din ALDE! Care este motivul
  Nenorocire pentru Tăriceanu – DNA cerere urmărire penală!
  Tagurile:
  Călin Popescu Tăriceanu, DNA

  Știrile Zilei