10:37 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Premierul Viorica Dăncilă

  Sănătatea i-a pus capac premierului Dăncilă! Trei miniştri, obligaţi să ia măsuri

  © Photo: Guvernul României
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  205 0 0

  Protestele zilnice ale medicilor şi personalului sanitar din România pun Executivul „în priză", iar premierul solicită găsirea de soluţii. Despre ce este vorba

  BUCUREŞTI, 18 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Zi grea pentru trei miniştri ai cabinetului Dăncilă care, astăzi, au primit ca sarcină de lucru să identifice, până la finalul săptămânii în curs, problemele care apar în sistemul de sănătate, în scopul găsirii unor soluţii.

  Vorbim despre ministrul Sănătăţii, ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor Publice.

  Totodată, şefa Executivului le-a cerut celor trei miniştri să aibă, luni, o discuţie cu managerii spitalelor în care sunt probleme, pentru a fi identificate soluţiile corespunzătoare, informează ştiripesurse.ro

  „Luni să cheme managerii spitalelor în care avem probleme, pentru a avea o discuţie cu dumnealor şi a identifica soluţiile corespunzătoare, astfel încât acest subiect să poată fi închis", a precizat Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

  Reamintim că, în ultima perioadă, angajaţii mai multor spitale din Bucureşti, dar şi din alte oraşe au protestat faţă de reducerea sporurilor, ca urmare a aplicării legii unitare şi a noului regulament al sporurilor.

  Întrebat despre nemulţumirile angajaţilor din sănătate privind scăderea unor salarii, preşedintele Klaus Iohannis a replicat că „se vede că nu există o gândire unitară la nivel de Guvern" şi a precizat că aceste chestiuni trebuie rezolvate de Guvern, neputând fi aruncate în curtea altcuiva.

  „Legislaţia este aşa cum este şi apare instabilitate, neclaritate şi toate acestea duc la mişcări sociale care nu îmbunătăţesc absolut deloc climatul social", a precizat şeful statului, potrivit sursei citate.

  Tematic

  Există un protocol DNA-Ministerul Sănătății? Implicarea Statului Paralel
  Sorina Pintea promite, sindicaliştii nu renunţă. Tensiuni uriaşe în Sănătate
  Un milion de bolnavi, lăsaţi fără tratament din vina Ministerului Sănătăţii
  Tagurile:
  identificare, problemele din sănătate, trei miniștri, sarcină de lucru, Guvernul României, Viorica Dăncilă, România


  Știrile Zilei