22:52 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  12332124

  Totul vine în contextul în care protestele din domeniul Sanitar nu se mai termină pentru că sindicaliştii nu au ajuns la nici un rezultat în discuţiile cu autorităţile. Cum arată viaţa în Ambulanţă.

  BUCUREŞTI, 22 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Vieţi puse în mâna unor oameni pentru care autorităţile nu găsesc soluţii de rezolvare a problemei sporurilor. Cam asta este povestea oamenilor care lucrează la Serviciul de Ambulanţă şi care sunt solicitaţi zi şi noapte, indiferent de condiţiile vremii sau ale traficului, să vină să aducă alinare celor aflaţi în suferinţă sau să îi salveze pe cei care au fost victimele unui accident ori sunt în situaţii limită.

  Marinela Tănase este angajată a Ambulanţei Teleorman. Povestea sa ar fi rămas necunoscută publicului larg dacă nu ar fi fost distribuită de preşedintele Federaţiei SANITAS, Viorel Huşanu, pe pagina sa de Facebook. Femeia a scris ce înseamnă, de fapt, munca sa şi a însoţit textul de o fotografie din interiorul unei maşini de salvare.

  „Aici am plâns când un om mă privea fix în ochi şi mă strângea de mână cu disperarea ultimei respiraţii, aici am îngenuncheat când un copil de cinci ani preluat dintr-un accident de maşină mi-a murit în braţe, aici am plâns cu lacrimi de bucurie când am auzit ţipătul unui nou-născut", a scris Marinela Tănase pe pagina sa de Facebook.

  Aceasta spune că se enervează când este solicitată pentru un acces de tuse sau o durere de măsea, pentru că Ambulanţa înseamnă decizii rapide, lipsă de doctori, urgenţă, maşini „bolnave", drumuri defecte, acţiuni, punct ochit, punct lovit.

  Mai mult, Marinela Tănase trage un semnal de alarmă pentru autorităţile care nu înţeleg ce presupune, de fapt, munca în acest sistem.

  „Înseamnă mult mai mult decât cred domnii de sus… care au considerat că sporurile noastre sunt prea mari", a precizat aceasta.

  Reamintim că, la ora actuală, sindicatele din sănătate sunt nemulţumite de faptul că autorităţile — Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii — nu au găsit nici o soluţie pentru cei care primesc mai puţini bani după aplicarea Legii salarizării unitare, iar personalul din domeniu continuă să protesteze. Aceştia ameninţă cu declanşarea unei greve generale în sistem, şi intenţionează să nu mai asigure serviciul de gardă în spitale.

  Postare Marinela Tănase
  © Facebook / Marinela Tănase
  Postare Marinela Tănase

  Tematic

  Sorina Pintea promite, sindicaliştii nu renunţă. Tensiuni uriaşe în Sănătate
  Cum ar funcționa medicii de familie fără Casele de Asigurări de Sănătate
  Avertismentul unui specialist: somnul în timpul zilei, periculos pentru sănătate
  Responsabilii de sănătate: alăptarea să fie plătită!
  Principesa Elena a vorbit despre starea de sănătate a Regelui Mihai I
  Tagurile:
  Urgenţă, Sănătate, Ambulanţă, România


  Știrile Zilei