19:13 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Fructe și legume pentru sănătate

  Alimentele cele mai eficiente pentru combaterea depresiei - studiu

  © Flickr/ jalb
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  9020

  Un studiu realizat de cercetători din Noua Zeelandă dezvăluie ce alimente pot îmbunătăţi sănătatea mintală şi pot combate simptomele depresiei, considerată boala secolului XXI.

  BUCUREŞTI, 24 apr — Sputnik, Doina Crainic. Consumul de fructe și legume crude poate îmbunătăţi sănătatea mintală și combate simptomele specifice depresiei, potrivit unui studiu realizat de cercetători din Noua Zeelandă.

  Cercetătorii de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, arată în studiul lor că persoanele care au consumat mai multe alimente „naturale", crude, au manifestat o stare psihică mai bună decât cei care au consumat în principal alimente gătite, scrie ziarul The Independent.

  Deşi cercetătorii nu au putut identifica o relație precisă de cauză-efect pentru a explica rezultatele, ei consideră că respectiva corelație se poate datora faptului că micronutrienții din fructe și legume sunt mai ușor asimilaţi atunci când acestea sunt consumate în stare crudă.

  Oamenii de ştiinţă au identificat zece fructe şi legume care sunt cele mai benefice pentru sanatatea mintală: morcovii, bananele, merele, legumele cu frunze de culoare verde închis, grapefruitul, salata verde, citricele, fructele de pădure, castraveţii şi kiwi.

  Țelina, varza, roșiile, ciupercile și ceapa roșie sunt, de asemenea, asociate cu o stare de spirit pozitivă.

  În plus, cercetatorii sugerează ca procesul de gătire şi conservare „determină, cel mai probabil, degradarea nutrienţilor, limitând impactul benefic al acestora asupra sănătăţii mintale".

  Acest lucru nu înseamnă că mâncarea gătită nu aduce niciun beneficiu pentru sănătatea mintală. Totuşi, reducerea simptomelor depresiei și o stare de spirit bună reprezintă beneficii ale consumului frecvent de fructe și legume crude.

  Tematic

  Românii se întorc de la muncă din străinătate cu depresii şi boli psihice
  Savanții au aflat secretul depășirii depresiei
  Ieromonahul Savatie Baștovoi: Sfat practic ca să nu suferi de depresie
  Tagurile:
  combaterea depresiei, alimente
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   754
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   117
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1133