00:33 14 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.16
 • USD17.03
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  Lia Olguța Vasilescu

  „Olguţa nu ne vrea la patul bolnavului, ne vrea în grevă generală!"

  © Photo: Facebook / Lia Olguța Vasilescu
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  738 0 0

  Mesaj dur al sindicaliştilor SANITAS pentru ministrul Municii, acuzată că îi calcă în picioare. Când ar putea fi declanşată greva generală.

  BUCUREŞTI, 26 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Piaţa Victoriei s-a umplut astăzi de sindicaliştii din Sănătate, de la Federaţia SANITAS, care au venit să reclame haosul din salarizare. Ei acuză inechităţile salariale generate de noua lege a salarizării şi de faptul că mulţi angajaţi din sistem au pierdut sume importante la salariu.

  SANITAS este cea mai importantă formaţiune sindicală din sistemul sanitar românesc. Lor li s-au alăturat reprezentanţi ai Sindicatului Poliţiştilor, dar şi farmaciştii şi reprezantantul Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

  Proteste Sanitas
  © Sputnik / Georgiana Arsene
  Proteste Sanitas

  Sindicaliştii spun că politicienii i-au minţit şi că au ieşit în stradă nu pentru că le era bine şi pentru că au primit salarii majorate, ci dimpotrivă.

  Ei spun că totul este doar o manipulare politică, iar acum vina pentru inechităţile salariale se aruncă pe managerii de spitale.

  Proteste Sanitas
  © Sputnik / Georgiana Arsene
  Proteste Sanitas

  Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a fost dur contestată de sindicaliştii care spun că aceasta nu vrea ca personalul din Sănătate să stea la căpătâiul bolnavilor, ci în stradă.

  „Olguţa, tu te superi pe noi după ce ne calci în picioare? Ruşine să îşi fie! Olguţa nu ne vrea la patul bolnavului, ne vrea în grevă generală! Bravo, SANITAS, bravo, colegi! Suntem singurii care contăm în Sănătate! Unde sunt sindicatele de pe Facebook? SANITAS e la Guvern, nu e pe Facebook! Olguţa, nu vom pleca, până nu te vom saluta!", i-au transmis sindicaliştii, cu vehemenţă.

  Ei spun că, dacă nu le sunt rezolvate problemele, vor declanşa greva generală în data de 7 mai 2018.

  Proteste Sanitas
  © Sputnik / Georgiana Arsene
  Proteste Sanitas

  O delegaţie SANITAS a intrat la Guvern pentru negocieri, fiind primită de vicepremierul Viorel Ştefan din partea Executivului.

  Sputnik vă va ţine la curent cu evoluţia negocierilor. Ştire în curs de actualizare.

  Tematic

  Protestele Sanitas la București în imagini foto
  Protestul Sanitas în București: Risc de grevă generală
  Protest uriaş în Sănătate! Sunt aşteptaţi peste 10.000 de membri!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei