14:15 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Proteste Sanitas

  Miercuri, întâlnire de gradul zero între Sorina Pintea şi sindicalişti!

  © Sputnik / Georgiana Arsene
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  84 0 0

  Până acum, ministrul Sănătăţii a avut 28 de întrevederi cu aceştia fără ca problemele să se soluţioneze. Ce se va întâmpla în 2 mai

  BUCUREŞTI, 27 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Protestele Federaţiei SANITAS de ieri încep să îşi arate efectele. Şi aceasta deoarece ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că, în a doua zi din luna mai, se va întâlni cu reprezentanţii organizaţiei în scopul găsirii de soluţii la problemele ridicate de aceştia.

  „Prim-ministrul a format acel grup de lucru, alcătuit din manageri ai diverselor instituţii din subordinea comunităţilor locale sau a Ministerului Sănătăţii, care au prezentat un set de propuneri — nu vreau să le spun acum — şi care vor putea rezolva parţial, prin lege, partea de suplimentare a celor care au pierdut în urma aplicării legii, va putea fi făcută la nivelul fiecărui spital", a explicat Pintea, potrivit Agerpres.

  Ministrul Sănătăţii a menţionat că există această constrângere din lege şi că unii manageri de spitale au găsit soluţii, iar alţii vor aplica soluţiile pe care le-a propus în calitate de oficial.

  Pintea a subliniat că trebuie aplicată legislaţia specifică Ministrului Sănătăţii, menţionând, în acelaşi timp, că sporul se acordă în funcţie de timpul lucrat în zonă cu risc.

  Aceasta a precizat că a fost la Guvern şi a discutat cu reprezantanţii celor care au protestat ieri în Piaţa Victoriei şi că, în ceea ce îi priveşte pe angajaţii cărora nu le-a crescut salariul la nivelul lui 2022, aplicându-se un regulament de sporuri diminuat faţă de regulamentul care se aplica până la 1 martie, categoric au fost scăderi de venituri.

  „Toată lumea ştia, din iulie 2017, de când s-a publicat legea, că va trebui să avem o încadrare în acel 30%", a explicat Pintea.

  Reamintim că, ieri, în Piaţa Victoriei, cea mai mare organizaţie sindicală din domeniul sanitar, Federaţia SANITAS, a organizat un amplu miting la care au participat mii de oameni, lor alăturându-li-se şi reprezentanţi ai Sindicatului Poliţiştilor, dar şi reprezentantul Asociaţiei Pacienţilor din România „COPAC".

  Sindicaliştii au menţionat că nu renunţă la calendarul grevelor anunţate şi, mai mult, dacă nu le vor fi soluţionate nemulţumirile, vor declanşa o grevă generală.

  Tematic

  Protestele Sanitas la București în imagini foto
  Protest uriaş în Sănătate! Sunt aşteptaţi peste 10.000 de membri!
  Protestele din Sănătate dau peste cap traficul din București
  România, la un pas de blocaj? Proteste zilnice, oameni nemulţumiţi
  Tagurile:
  miercuri, Sindicaliști, întâlnire, Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, România


  Știrile Zilei