13:13 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  76220

  Ministrul Sănătății spune că medicii nu pot fi puși să aleagă să lucreze fie la stat, fie la privat. Cum argumentează

  BUCUREȘTI, 30 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Sistemul public nu poate oferi pacienţilor toate serviciile publice de care aceştia au nevoie. Aceasta este precizarea pe care Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut-o ca urmare a propunerii secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, care declarase că medicii ar trebui să aleagă să lucreze la stat sau la privat.

  Pintea a adăugat că, deocamdată, sistemul nu îşi permite să renunţe la această dualitate şi că propunerea lui Arafat este o opţiune, dar nu în acest moment.

  Întrebată dacă mărirea salariilor medicilor nu poate reprezenta un argument pentru a le solicita acestora să aleagă între stat şi privat, ministrul Sănătăţii a răspuns că „au fost mărite salariile ca să îi aducem în sistemul public şi să îi aducem de afară şi să îi păstrăm în ţară", informează ştiripesurse.ro

  Pintea a recunoscut că, în ceea ce priveşte deficitul de medici din spitale, există o disproporţionalitate a acestora în teritoriu.

  Reamintim că Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de Stat Raed Arafat, a susţinut, anterior, că ar fi necesară o delimitare a sectorului public de cel privat şi stabilirea unor reguli clare, care să ducă chiar la interdicţia de a se lucra simultan în cele două sectoare.

  Tematic

  Iohannis refuză să promulge legile din domeniul sănătăţii. Ce spune CCR
  Sănătatea i-a pus capac premierului Dăncilă! Trei miniştri, obligaţi să ia măsuri
  Scandal! Ministrul Sănătăţii, pasă la managerii de spitale în cazul sporurilor
  Raed Arafat: „Convingeţi Ministrul Educaţiei să termine cu prostia... "
  Sorina Pintea promite, sindicaliştii nu renunţă. Tensiuni uriaşe în Sănătate
  Tagurile:
  contre, sector privat, sector public, medici, Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, Raed Arafat, România

  Știrile Zilei