14:19 16 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Spital

  Demisie colectivă la Spitalul din Oradea şi anunţ pe un site de vânzări

  © Sputnik / Evghenii Panasenco
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  28710

  Situaţie inedită în judeţul Bihor, acolo unde medicii de la Urgenţă pleacă „în bloc".

  BUCUREŞTI, 8 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Caz disperat în Oradea! 39 de medici de la unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea şi-au dat demisia.

  Decizia vine ca urmare a diminuării sporurilor pentru munca în condiţii deosebite. Menţionăm că este vorba despre toţi medicii, iar asistentele au anunţat, deja, că le vor urma exemplul.

  Nu s-a mai întâmplat până acum aşa ceva în nici un spital din ţara noastră.

  Sporurile le-au fost tăiate ca urmare a adoptării, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, instituţie care este ordonator de credite pentru Spitalul Judeţean din Oradea, a deciziei de tăiere a sporurilor pentru muncă în condiţii deosebite. Această decizie a fost considerată unica soluţie care să permită punerea în practică a Legii Salarizării.

  Demisiile vor intra în vigoare de săptămâna viitoare, informează Ziare.com. În acest moment nu sunt probleme la tratarea pacienţilor.

  Cei 39 de medici şi-au depus demisia în semn de solidaritate cu şeful lor, medicul Hadrian Borcea, care a făcut acest gest vineri, după ce a aflat decizia Consiliului Local.

  Ieri, pe un site de vânzări din România a apărut anunţul că 40 de medici urgentişti, cu experienţă, caută spital.

  În spaţiul virtual, acest anunţ a stârnit comentarii ironice, mulţi dintre internauţi crezând că anunţul este o glumă. De altfel, unii medici sunt de părere că gestul medicilor orădeni este unul nepotrivit şi lansează ideea că aceştia ar câştiga chiar 16.000 de lei lunar.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei