13:42 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Shaorma

  Un restaurant din Iaşi, amendat, după ce a îmbolnăvit peste o sută de oameni

  CC BY-SA 2.0 / stu_spivack / shawarma
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  66 0 0

  Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare de produse alterate.

  BUCUREŞTI, 21 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Caz cutremurător în inima Moldovei, acolo unde 134 de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat în oraş.

  Ceea ce ar fi trebuit să fie o clipă de relaxare s-a transformat într-un adevărat coşmar. De vină este maioneza de la shaorma, care a provocat toxiinfecţii alimentare.

  Motiv pentru care poliţiştii ieşeni s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare de produse alterate. Cercetările continuă pentru a se stabili întreaga situaţie de fapt, informează Agerpres, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, Adina Lupu.

  Reamintim că acum o săptămână, 134 de persoane, dintre care 4 din judeţul Vaslui, au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare. Majoritatea celor care s-au îmbolnăvit sunt copii, adolescenţi şi tineri.

  Anchetele epidemiologilor au arătat că toxiinfecţiile au fost provocate de bacteria Salmonella, care a fost găsită în sosurile preparate în incinta unui restaurant de tip fast food. 

  Inspectorii sanitari au amendat unitatea cu 3000 de lei şi au suspendat activitatea restaurantului.

  Tematic

  Substanță toxică, depistată în legume importate din Turcia
  Tagurile:
  toxiinfecţii alimentare, amendă, Iași, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei