08:07 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Ambulanţă, imagine simbol

  Cutremurător! Ce au declarat părinţii copilului mort după ce ar fi mâncat shaorma

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  371 0 0

  Decesul copilului face acum obiectul a trei anchete: a poliţiştilor de la „Omoruri", a inspectorilor sanitari veterinari şi a medicilor legişti.

  BUCUREŞTI, 22 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Cazul băieţelului mort după ce a mâncat shaorma continuă să fie învăluit în mister. Şi aceasta pentru că nu se ştie, deocamdată, ce anume l-ar fi putut omorî.

  Specialiştii în medicină legală sunt în aşteptarea rezultatelor de laborator — toxicologie şi bacteriologie — care par, la ora actuală, să fie singurele care ar putea să mai facă lumină în acest caz. Pentru a se putea da un verdict ştiinţific privind cauza decesului, la autopsie au fost prelevate tot felul de probe care au fost deja supuse analizelor de laborator.

  Probele toxicologice par a fi, în acest context, singura cale de aflare a cauzei ce a stat la baza declanşării intoxicaţiei mortale. Problema este că, în urma acestui test se poate afla doar dacă alimentele consumate au fost otrăvite cu vreo substanţă care ar rămâne în corp şi în sânge.

  Depistarea toxinelor bacteriilor care au stat la originea toxiinfecţiei alimentare extrem de agresive nu este o certitudine, informează libertatea.ro

  În cadrul aceloraşi teste se verifică şi cauzele ce ar fi putut să favorizeze producerea toxiinfecţiei alimentare ucigaşe. Specialiştii vor să afle, de asemenea, dacă micuţul suferea de vreo răceală ascunsă care ar fi slăbit imunitatea organismului, care, în foarte scurt timp de la declanşarea ei a cedat infecţiei generalizate.

  În acest moment, cauza decesului copilaşului de numai trei anişori este necunoscută.

  La audieri, patronul shaormeriei a spus că este nevinovat, că mâncarea lui este curată şi nu putea cauza o asemenea tragedie.

  Controalele făcute de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nu au găsit indicii care să ducă la ipoteza că mâncarea ar fi putut fi infestată.

  Şi părinţii copilului au fost audiaţi. Ei au recunoscut că, în seara în care li s-a făcut rău, au mâncat şi altceva. Ei spun acum că nu mai sunt atât de siguri că shaorma ar fi fost cauza şi arată cu degetul spre Ambulanţă, pe care o acuză că nu a răspuns la timp apelurilor lor de urgenţă.

  Tematic

  Un restaurant din Iaşi, amendat, după ce a îmbolnăvit peste o sută de oameni
  Avertismentul autorităţilor, după moartea copilului: „Asiguraţi-vă că poartă..."
  Avertizare: Fereşte-te de carnea injectată cu substanţe toxice! Cum o recunoşti
  ALERTĂ: supermarketurile sunt pline de fructe şi legume toxice
  Tagurile:
  probe toxicologice, anchete, copil, declarație, părinți, Moartea, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei