18:53 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Viorel Huşanu, Sanitas Bucureşti

  Huşanu, SANITAS: „Este ceasul al 13-lea şi cred că este momentul..."

  © Photo: Facebook / Sanitas Bucureşti
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  1111 0 0

  Acesta a făcut apel la toţi politicienii să găsească soluţii pentru ca legea salarizării să îşi găsească un capitol distinct în Legea Sănătăţii.

  BUCUREŞTI, 1 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. „Dacă echipa medicală va rămâne dezbinată, atunci toţi pacienţii vor avea de suferit — şi pacient poate fi orice român, chiar şi dumneavoastră. Atunci, efectele vor fi catastrofale". Acesta este mesajul pe care preşedintele SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, l-a transmis într- o scrisoare deschisă grupurilor parlamentare în scopul obţinerii unui consens politic de modernizare a sistemului sanitar din România.

  Huşanu aminteşte că sistemul sanitar din România a fost „zguduit" de de efectele unor modificări ale legislaţiei în materie salarială şi nu numai. Aceste modificări, despre care spune că au fost realizate cu intenţia de a oferi acestui sistem şi societăţii româneşti un fundament sănătos nu au reuşit ce şi-au propus.

  Esenţial este, susţine liderul SANITAS Bucureşti, faptul că noile modificări salariale au dus la clivaje financiare și, mai rău, profesionale între membrii echipei medicale, explicând, încă o dată, că aceasta nu este formată doar din medici și asistente, ci și din brancardieri, biologi, moașe, personal administrativ etc.

  „Tocmai acest lucru a fost ignorat de modificările la legea salarizării — Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice", a spus Huşanu în scrisoarea deschisă publicată pe Facebook

  De altfel, acesta şi-a însoţit documentul de un mesaj foarte bine primit de membrii de sindicat, mesaj pe care l-a postat pe aceeaşi reţea de socializare.

  „Este ceasul al 13-lea şi cred că este momentul unui consens naţional în ceea ce priveşte sănătatea", a transmis Huşanu. 

  Reamintim că, în urma modificărilor aduse Legii salarizării unitare, o parte a echipei medicale nu a beneficiat de măriri. Vorbim aici despre biologi, biochimişti, chimişti, psihologi, brancardieri etc.  Știrile Zilei