20:58 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  justice, суд

  Scandalos! Medici, condamnaţi pentru dosare falsificate!

  © Sputnik / Andrei Starostin
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  257 0 0

  Mai multe persoane au fost supuse unor investigaţii medicale în urma cărora au fost diagnosticate cu diferite boli, fapt care nu corespunde realităţii.

  BUCUREŞTI, 7 iun — Sputnik, Claudia Iacobescu. Medici, asistenţi şi infirmiere de la Spitalul Judeţean din Suceava au fost condamnaţi de magistraţi pentru că falsificau dosare de pensionare.
  Decizia nu este definitivă.

  În urma unui denunţ formulat în anul 2010, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, şi, ulterior, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, s-au făcut cercetări din care a rezultat că mai multe persoane, doctori la cabinete individuale sau la Spitalul Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava, la solicitarea persoanelor care aveau contact direct cu viitorii beneficiari ai pensiilor de invaliditate sau certificatelor de handicap, au falsificat în perioada 2009-2011, înscrisuri din care ar rezulta că mai multe persoane de pe raza judeţului Suceava au fost supuse unor investigaţii medicale în urma cărora au fost diagnosticate cu diverse boli cronice, lucru ce nu corespundea realităţii, informează suceavanews.ro.

  În schimbul unor sume de bani, celor interesaţi li se promitea nu doar obţinerea actelor necesare, ci şi încadrarea într-un grad de invaliditate, ca urmare a pretinsei influenţe exercitate pe lângă membrii comisiilor cu putere de decizie.

  Lista celor trimişi în judecată cuprinde 35 de inculpaţi, care vor da socoteală pentru 628 de infracţiuni. Printre ei se numără medici de la Neurologie şi Oncologie, doi angajaţi ai Primăriei Suceava, infirmiere, asistente, personal auxiliar şi medici de la Spitalul Judeţean.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei