08:43 10 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.20
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.62
  Proteste Sanitas

  Probleme la SANITAS Cluj. Sunt nemulţumiţi de acţiunile Federaţiei

  © Sputnik / Georgiana Arsene
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  133 0 0

  Organizaţia sindicală a anunţat, pe pagina sa de Facebook, extrem de sec, întâlnirea de astăzi din inima Transilvaniei.

  BUCUREŞTI, 25 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. „Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS din România este prezent la Cluj luni, 25 iunie 2018, pentru întâlnirea cu membrii SANITAS din judeţ", se anunţă pe pagina de Facebook a organizaţiei.

  Informarea este seacă şi vagă, sindicaliştii precizând că aşteaptă ca membrii să le semnaleze problemele locale cu care se confruntă. 

  Sputnik a stat de vorbă despre acest subiect cu liderul SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, cel care s-a făcut remarcat prin efortul şi acţiunile îndreptate în sprijinul personalului din sistem.

  El spune că, la Cluj, sunt salariaţi nemulţumiţi de legea salarizării, dar şi de acţiunile Federaţiei — în special de încetarea grevei.

  „Alţi salariaţi sunt nemulţumiţi de conducerea locală, spun că nu au fost informaţi corect. E complicat", a precizat Huşanu.

  La ora aceasta, şedinţa este în desfăşurare. Sputnik va reveni cu detalii în cursul orelor următoare pentru a afla care sunt principalele nemulumiri ale sindicaliştilor, dar şi măsurile pe care le vor lua în scopul rezolvării problemelor apărute.

  Mai mult, veţi afla dacă se mai arată vreo grevă la orizont în sistemul de sănătate sau dacă există mijloace pentru rezolvarea „din mers" a oricăror nemulţumiri au apărut.

  Reamintim că, după greva de amploare a Federaţiei SANITAS, problemele din sistem nu au fost realizate în totalitate, chiar dacă, la prima vedere, medicii şi personalul sanitar au beneficial de măriri salariale. Şi aceasta fiindcă nu toată echipa medicală s-a bucurat de aceste majorări.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei