06:09 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Кошка лезет на стол во время подготовки к застолью

  Atenţie: Iată de ce mesele târzii sunt periculoase pentru sănătatea ta

  © Sputnik / Aleksey Malgavko
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  173 0 0

  În urma unui studiu în care au fost analizate datele de la sute de persoane, oamenii de știință au ajuns la concluzia că mesele târzii sunt periculoase pentru sănătate. Ce au constatat.

  BUCUREŞTI, 21 iul — Sputnik, Doina Crainic. Cercetătorii de la Institutul Global Health din Barcelona au ajuns la concluzia că obiceiul de a mânca cu mai puțin de două ore înainte de a merge la culcare poate crește riscul de a dezvolta cancer la sân și la prostată. Studiul a fost publicat in revista International Journal of Cancer. 

  Specialiștii au analizat informaţiile despre bolile de la 621 de pacienți cu cancer de prostată și 1200 de pacienți cu cancer la sân. În plus, aceștia au adunat un grup de voluntari care nu aveau cancer, alcătuit din 1321 de femei și 872 de bărbați, care au răspuns la întrebări cu privire la regimul lor de somn și la orele când luau masa de seară. 

  Cercetatorii au descoperit că, în cazul celor care mâncau cu cel putin două ore înainte de somn, riscul de a dezvolta cancer de sân a scazut cu 16%, iar riscul de a dezvolta cancer de prostată s-a diminuat cu 26%, comparativ cu cei care au mers la culcare imediat după cină. 

  Potrivit oamenilor de știință, bolile oncologice ale sânului și prostatei sunt deseori asociate cu activitatea a diferiți hormoni, ale căror fluctuații depind de ritmurile circadiane ale corpului. Prin urmare, mesele târzii pot perturba aceste ritmuri și pot conduce la cancer. 

  Potrivit experților de la Organizația Mondială a Sănătății, în fiecare an apar în lume de la opt mii până la un milion de cazuri noi de cancer mamar. În funcție de numărul de decese cauzate de această boală în rândul femeilor, acest tip de cancer se situează pe locul al doilea. Cea mai mare incidență se întâlnește în Statele Unite și în Europa de Vest. 

  Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente neoplasme maligne la bărbați. În fiecare an, mai mult de 400.000 de cazuri de cancer de prostată apar în întreaga lume. În mai multe țări, ocupă locul doi sau trei în topul bolilor oncologice, după cancer pulmonar și cancer de stomac.

  Tematic

  Arma secretă împotriva cancerului - o vitamină-minune, trecută însă sub tăcere
  Bolnavii de cancer, umiliţi de sistem - nevoiţi să găsească medici specialişti
  Oamenii de știință ruşi au inventat prăjiturile anti-cancer
  Atenție! Mâncarea care poate produce cancer
  Avertismentul oamenilor de ştiinţă: aceste vase pentru gătit pot cauza cancer
  Rusia dezvoltă un tratament pentru cancer care înlocuieşte chimioterapia
  Stat criminal! Un bolnav de cancer în stadiul 4 nu primeşte concediu medical
  Ceaiul verde, transformat într-o armă puternică împotriva cancerului
  "Iohannis și Dragnea, uniți să ascundă cancerul". Care sunt "simptomele"
  OMS: legătura dintre consumul de alcool şi dezvoltarea a 7 tipuri de cancer
  Atenţie: nici nu vă gândeaţi că şi aceste alimente pot produce cancer! - Studiu
  Tagurile:
  boli oncologice, alimente, Mâncare, cancer


  Știrile Zilei