02:12 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Un copil nou-născut

  Cea mai periculoasă țară occidentală pentru nașteri

  © Fotolia / Ondrooo
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  18511

  USA Today a numit cea mai periculoasă țară din lumea occidentală la capitolul nașteri.

  BUCUREȘTI, 27 iul — Sputnik. În prezent, SUA reprezintă cea mai periculoasă țară din lumea occidentală la capitolul nașteri, afirmă publicația USA Today, care face referire la niște documente cu privire la controlul calității serviciilor medicale din spitale.

  Analiza documentului, cercetarea a 150 de cazuri a unor nașteri nereușite și interviuri cu 75 de maternități din toată țara, a scos la iveală „o ignorare totală a recomandărilor legate de asigurarea a securității și o incapacitate larg răspândită de protecție a mamelor".

  "Cea mai mare parte a femeilor din America nasc fără probleme. Totuși, în fiecare an peste 50 de mii primesc niște traumatisme serioase, iar aproximativ 700 mor. Potrivit unor estimări mai exacte, jumătate din cazurile de deces puteau fi prevenite, jumătate din traumatisme puteau fi evitate dacă femeilor li se acorda un ajutor la timp", se spune în articol.

  Publicația menționează că într-un șir de spitale din SUA medicii și surorile medicale nu efectuează examene medicale simple ale femeilor însărcinate. Drept urmare, femeile mor din cauza hemoragiei, atacurilor de cord sau infecții.

  Potrivit ziarului, în zeci de spitale din New York, Pennsylvania, Carolina de Sud și de Nord, mai puțin de jumătate din femeile însărcinate beneficiază de un ajutor medicale în cazul creșterii tensiunii arteriale, periculoase pentru viață. Într-un șir de spitale mai puțin de 15 la sută din femei care se află în stare gravă au primit recomandări pentru tratament.

  "SUA continuă să privească cum alte state evoluează în timp ce noi cădem în urmă. Astăzi din toate țările dezvoltate suntem cel mai periculos loc pentru nașteri", conchide publicația.

  Tagurile:
  gravide, înscărcinate, naștere, femei, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei