05:17 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Cimitir

  Care sunt principalele cauze ale mortalităţii în secolul XXI - dezvăluiri

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  10310

  Cercetători intervievaţi de agenţia Sputnik dezvăluie care sunt principalele cauze ale mortalităţii în secolul XXI. Ce arată datele Organizației Mondiale a Sănătății.

  BUCUREŞTI, 10 aug — Sputnik, Doina Crainic. Bolile cardiovasculare, cancerul și SIDA sunt principalele cauze ale mortalităţii în secolul XXI. În timp ce cancerul nu va fi învins în viitorul apropiat, ar putea apărea remedii pentru vindecarea SIDA până la sfârşitul secolului, potrivit cercetatorilor intervievaţi de Sputnik

  Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 41 de milioane de persoane mor anual din cauza bolilor non-infecțioase, reprezentând 71% din totalul deceselor. Cel mai mare număr de decese este cauzat de bolile cardiovasculare: 17,9 milioane de persoane.

  Cancerul este cea de-a doua boală ucigașă majoră, potrivit OMS. Unul din șase persoane moare din cauza acestei boli. În țările în curs de dezvoltare, cancerul este determinat de modificări în obiceiurile alimentare (mai puține alimente vegetale și mai multe proteine, grăsimi și carbohidrați) și de poluare, a declarat profesorul Serghei Tiouliandin pentru Sputnik.

  Potrivit acestuia, obezitatea reprezintă o „epidemie" în țările industrializate și în curs de dezvoltare, de exemplu în China. Și acest lucru crește riscul apariţiei tumorilor maligne. În prezent, învingerea cancerului este încă o imposibilitate, potrivit expertului.

  De asemenea, SIDA a ucis deja peste 35 de milioane de persoane, potrivit OMS. Până la sfârșitul anului 2016, 36,7 milioane de persoane trăiau cu boala HIV.

  „Putem presupune că până la sfârșitul acestui secol vom învinge HIV și SIDA", a declarat Edouard Karamov, specialist în imunochimie.

  Soluţia principală o va constitui crearea unui vaccin HIV, a adăugat specialistul.

  Tematic

  Alertă! Urmează îmbolnăviri de cancer în Europa!
  Eurodeputat: „Ni se vor da pe tavă purcei hormonaţi, buni să provoace cancer"
  Descoperire: aspirina poate combate cancerul
  O tânără de 20 de ani infecta bărbații cu SIDA - vezi unde a fost reținută
  Grav! Angajaţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi au luat o decizie radicală
  Tagurile:
  cauze, mortalitate, Boli, top
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei