05:35 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Operație chirurgicală

  OMS: 1,4 miliarde de oameni sunt într-un pericol de moarte

  © Sputnik / Игорь Онучин
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  8410

  Peste 1,4 miliarde de oameni sunt predispuși spre boli grave din cauza modului de viață pasiv, se arată într-un studiu realizat de experții Organizației Mondiale a Sănătății.

  BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik. Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că peste 1,4 miliarde de oameni riscă să se confrunte cu diabetul zaharat de tip 2, boli cardiovasculare, demență, cancer la sân și de colon din cauza modului de viață pasiv.

  Într-un studiu publicat în revista The Lancet Global Health, în ajunul reuniunii de nivel înalt al Adunării Generale a ONU în legătură cu bolile netransmisibile și factorii de risc al dezvoltării lor, care va avea loc pe 27 septembrie la New York.

  Doctorul Regina Guthold, principalul autor al studiului, menționează că peste o un sfert din oamenii maturi duc un mod de viață pasiv, iar o astfel de tendință să păstrează în continuare.

  Între 2001 și 2016, locuitorii Europei de Vest cu venituri înalte, precum și cei din America Latină și Caraibe au oferit tot mai puțin timp mișcărilor.

  Savanții explică acest fenoment printr-un stil de viață sedentar, o creștere a timpului pentru odihnă și o preferință mai mare pentru călătoriile cu mașina. În același timp, în statele cu venituri mai scăzute, oamenii sunt ocupați mai mult cu munca fizică și au acces mai mic la mijloace de transport "pasive".

  Potrivit recomandărilor OMS, persoanele cu vârsta între 18-64 de ani trebuie să-și rezerve cel puțin 150 minute pentru eforturi fizice moderate sau cel puțin 75 minute pentru eforturi fizice intense.

  Studiul are la bază un sondaj realizat de persoane cu vârsta de peste 18 ani, pe un eșantion de 1,9 milioane persoane din 168 de state.

  Tematic

  OMS: legătura dintre consumul de alcool şi dezvoltarea a 7 tipuri de cancer
  OMS: O nouă epidemie globală ar putea anihila omenirea
  Avertisment OMS: dependenţa de jocuri video, inclusă din 2018 în lista bolilor
  Oficial: Omenirea a ajuns în pragul unei pandemii catastrofale - OMS
  ALERTA OMS: superbacteriile rezistente la antibiotice, inclusiv cea din piscine
  Tagurile:
  modul de viață pasiv, moarte, studiu, Boli, Organizația Mondială a Sănătății, OMS
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei