19:07 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Robert Cadar, răpus dar neinfrânt

  Din păcate, o veste tristă... Cunoscutul sportiv Robert Cadar...

  © Photo: Facebook / Robert Cadar
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  326 0 0

  Maratonistul bolnav de cancer în stadiul patru și căruia statul român a refuzat să îi acorde concediu medical s-a stins din viață.

  BUCUREȘTI, 15 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Sportivul a murit, răpus de o formă rară şi chinuitoare de cancer, la vârsta de 40 de ani.

  La boala sa s-au adăugat şi umilinţele la care a fost supus de statul român şi despre care Sputnik a relatat la momentul acela. 

  „Azi îngerul meu s-a dus să alerge în cer… a luat cu el inima mea și știu că toată lumea l-a iubit… (…) Acum a încheiat cel mai dur maraton, dar l-a încheiat aşa cum îl stiţi voi toţi… Te iubesc, îngerul meu", a fost mesajul lăsat pe contul de Facebook.

  Robert Cadar s-a luptat cu o formă rară de cancer. Este vorba despre melanom de mucoasă bucală cu metastaze cerebrale. La începutul anului, a fost operat.

  Atunci, în suferință (dar neînfrânt), el spunea, pentru aimx.ro, că a fost vorba despre o operaţie complexă, fiindcă a pierdut mai mulţi muşchi, o parte din os, vena jugulară internă, vreo şapte kilograme în greutate şi multe (!) altele. 

  Libertatea reaminteşte că la începutul acestui an, cazul lui Robert a ajuns în atenţia Avocatului Poporului, care s-a sesizat din oficiu, după ce acestuia i s-a refuzat decontarea tratamentului efectuat în Franţa. Era vorba de suma de 7.000 de euro, aşa cum a mărturisit Cadar pe blogul său.

  Tematic

  Eurodeputat: „Ni se vor da pe tavă purcei hormonaţi, buni să provoace cancer"
  „Ia priviţi ce fructe consumă românii! Aşa se explică „explozia" de cancer!"
  Erbicid Monsanto, care poate cauza cancer, găsit în cerealele populare pentru copii
  Alertă! Urmează îmbolnăviri de cancer în Europa!
  Descoperire: aspirina poate combate cancerul
  Tagurile:
  in memoriam, deces, cancer, Robert Cadar, România


  Știrile Zilei