03:45 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Lia Olguța Vasilescu

  După ce a dezbinat echipa medicală, Olguţa Vasilescu laudă salariile medicilor

  © Facebook / Lia Olguța Vasilescu
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  257 0 0

  Ministrul Muncii a precizat că sistemul sanitar este „în vârful piramidei salariale", ca urmare a măsurilor adoptate de actuala guvernare.

  BUCUREŞTI, 1 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Oficialul român a explicat că anul acesta este special pentru întreg sistemul sanitar deoarece este pentru prima dată când i se recunoaşte rolul pe care îl are în societate, în sensul că se află, deja, în vârful piramidei salariale.

  „La ora actuală, medicii sunt mai bine plătiţi decât miniştrii, de exemplu, e absolut adevărat ceea ce vă spun, credeţi-mă că ştiu foarte bine", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova.

  Ministrul Muncii a menţionat că, pe plan local, pe lângă proiectul Spitalului regional din Craiova şi modernizările aduse Spitalului judeţean, se află în discuţie realizarea unui Laborator de analize medicale şi un Centru de radioterapie pentru adulţi şi pentru copii, în acest sens având loc recent discuţii cu premierul şi autorităţile locale, informează Agerpres.

  Vasilescu a povestit că a discutat zilele trecute cu miniştri din mai multe state ale Uniunii Europene care îi spuneau că salariile medicilor de la noi sunt, deja, mult peste ceea ce şi-au permis ei să acorde. Potrivit ministrului român, este vorba de Ungaria, Croaţia şi de alte ţări din Estul Europei.

  „Deci, probabil că veţi intra în concurenţă chiar şi cu medici veniţi din aceste ţări, aşa cum, până acum, se întâmpla cu medicii noştri care mergeau să concureze pe locurile altora din ţări ale Uniunii Europene", a explicat Olguţa Vasilescu.

  Sistemul sanitar a fost zguduit în acest an de protestele personalului, care a solicitat, în repetate rânduri Executivului să nu dezbine echipa medicală.

  Sindicaliştii declarau că legea-cadru a salarizării bugetare tratează în mod inechitabil categorii de personal care lucrează împreună — biologi psihologi etc.

  Problema nu a fost reglementată nici până la această oră.

  Tematic

  Război total - medicii de familie şi cabinetele şcolare: „Este un abuz"
  Huşanu, SANITAS: „Nu salariile sunt problema, ci cheltuielile inutile şi exagerate!"
  Probleme la SANITAS Cluj. Sunt nemulţumiţi de acţiunile Federaţiei
  Huşanu, SANITAS: „Este ceasul al 13-lea şi cred că este momentul..."
  Huşanu, SANITAS: „Cine şi cum garantează că veniturile oamenilor vor creşte?"
  Huşanu, SANITAS: „Lupta nu trebuie să se oprească!"
  Tagurile:
  Medici, Salarii, Lia Olguţa Vasilescu


  Știrile Zilei