07:57 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Spital

  Asistentă medicală, acuzată - ar fi furat medicamentele bolnavilor de TBC

  © Sputnik / Evghenii Panasenco
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  52 0 0

  Cazul cutremurător se întâmplă la Arad, iar femeia a fost sancţionată după ce a furat zeci de medicamente administrate bolnavilor.

  BUCUREŞTI, 13 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Fără frică de Dumnezeu — aşa s-ar putea sintetiza cazul unei asistente medicale. Este vorba despre o situaţie petrecută la Spitalul Judeţean Arad, acolo unde o asistentă de la Secţia de Pneumoftiziologie a fost sancţionată după ce a furat medicamente administrate bolnavilor de TBC.

  Povestea a fost scoasă la iveală de asistenta şefă de pe Secţie de Pneumoftiziologie, care a observat că lipsesc zeci de fiole dintr-un medicament administrat bolnavilor de TBC lipsesc. Asistenta a recunoscut fapta şi a returnat medicamentele furate, care-atenţie!-erau necesare pentru tratamentul timp de cinci zile a unor pacienţi cu TBC, internaţi pe secţie.

  Între timp, conducerea Spitalului Județean Arad a început o anchetă internă și a decis sancționarea asistentei cu diminuarea salariului cu zece la sută pe o perioadă de trei luni, informează stiripesurse.ro

  "În urma investigației comisiei de disciplină, conducerea Spitalului Județean Arad a decis sancționarea asistentei cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni cu zece la sută, iar cazul a fost trimis mai departe Inspectoratului Județean de Poliție Arad, pentru a continua cercetările", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz.

  Şi la nivelul unităţii medicale s-a format o comisie de disciplină care va inventaria toate medicamentele ce au intrat în stocul Secţiei de Pneumoftiziologie în acest an, în scopul stabilirii numărului exact de fiole furate.

  Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Arad au confirmat că există o sesizare depusă în acest caz, în care se fac cercetări.

  Mai mult decât atât, ancheta ar putea fi preluată de Parchetul General.

  Tematic

  O asistentă medicală din Șoldănești s-a trezit cu un șarpe încolăcit pe picior
  O asistentă medicală sexy face furori pe Instagram cu pozele sale
  Grădiniță în Moldova: Dădacă bolnavă de SIDA și tuberculoză în formă activă
  Noi detalii de la grădinița cu dădacă bolnavă de tuberculoză în formă deschisă
  Scandal și panică la o grădiniță: dădacă bolnavă de tuberculoză în formă deschisă
  Ameninţată cu puşcăria pentru că are tuberculoză!
  Tagurile:
  medicamente, Asistentă medicală, TBC, Arad, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei