16:17 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Telemedicină, SUA

  Ministerul Sănătăţii, parteneriate de ochii lumii cu SUA, bani cheltuiţi degeaba

  CC BY-SA 2.0 / Andy G / Telemedicină
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  13501

  Anunţul instituţiei potrivit căruia se încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele româneşti şi cele americane scoate la iveală prăpastia în care se află sistemul nostru sanitar.

  BUCUREŞTI, 6 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Sănătăţii a trimis în acest scop în Statele Unite ale Americii o delegaţie numeroasă, evident, pe banii instituţiei, pentru schimb de experienţă.

  Este vorba despre aproximativ 30 de manageri de spitale, 6 reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii conduşi de Octavian Dan Alexandrescu, secretar de stat, precum şi de o delegaţie a Comisiei de Sănătate din Senatul României, condusă de Attila Laszlo, preşedintele Comisiei. Toţi sunt gata să se informeze şi să vină cu noţiuni despre sistemul american de sănătate, telemedicină şi construcţia de noi spitale.

  Până aici, nu prea sunt multe lucruri de spus. Poate doar în ceea ce priveşte superdelegaţia, dar ne gândim că oamenii nu vor să scape nici un amănunt din sistemul american de sănătate, cu atât mai mult cu cât banii pentru deplasare sunt publici, nu aşa cum păţesc medicii care vor să ajungă la conferinţe internaţionale care trebuie să se descurce cu partea financiară.

  Deplasarea în SUA a unei ,,armate" de români, sub pretextul participării la Forumul Spitalelor "BestInvest Healthcare Forum" organizat la New York de către Consiliul de Afaceri Româno-American, nu își are rostul în condițiile în care sistemul de sănătate american este total diferit de al nostru, spitalele lor beneficiază de bugete uriașe la care noi nici nu visăm, iar furnizori de telemedicină sunt destui și în Europa dispuși să colaboreze cu România, precizează dcmedical.ro

  În concluzie, nu era nevoie de un drum tocmai peste Ocean care a presupus o cheltuială inutilă pe banii statului român.

  Pe agenda de lucru a delegaţiei noastre se află vizitarea mai multor spitale americane de top. Interesant este faptul că managerii români vor purta discuţii cu omologii lor americani despre condiţiile din spitale, despre accesul la medicamente esenţiale, ştiut fiind faptul că bugetul unui spital american de top trece de un miliard de dolari pe an, iar în România angajaţii se plâng că trebuie să îşi cumpere chiar săpun.

  Deci ideea de a implementa şi la noi ce vor vedea pe acolo este hilară.

  Menţionăm că în ultimii ani, ţara noastră a pierdut bani europeni destinaţi construirii de noi spitale.

  Tematic

  Guvernarea Dăncilă dăunează grav sănătății. Pericol de obezitate
  Scandalul anului în sănătate! Ministerul pune în pericol viaţa pacienţilor!
  Ce joc face ministrul Sănătăţii? SANITAS e îngrijorat, Sorina Pintea promite
  Ministrul Sănătăţii a decis: zeci de mii de oameni - fără asistenţă medicală de urgenţă
  Tagurile:
  inutile, Cheltuieli, Bani, Parteneriat, Sănătate


  Știrile Zilei