00:23 22 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.57
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  În fața monitorului

  Ecranele sunt o otravă: Magnații din Silicon Valley ascund adevărul despre gadget-uri

  © Sputnik / Рамиль Ситдиков
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  42640

  Tehnologiile digitale în școli sunt dăunătoare. De această părere sunt specialiștii. Subiectul a stârnit dezbateri aprinse peste ocean după ce au aflat că elita tech din Silicon Valley nu permite folosirea gadget-urilor digitale în școlile unde învață copii lor.

  BUCUREȘTI, 9 nov - Sputnik. Tehnologia de ultima generație folosită în cadrul orelor de curs afectează emoțional tinerii, contribuind la anxietate, depresie si chiar suicid.

  De această părere este psihoterapeutul Tom Kersting, precizând în cadrul unei emisiuni de la un post american de televiziune că utilizarea IT în cazul elevilor nu a avut impactul scontat, iar monitoarele s-au dovedit a fi dăunătoare.

  Dezbaterile în spațiul public au fost determinate de apariția pe 30 octombrie a articolului: "Ecranele sunt o otravă": Elitele tech interzic gadgeturile în școlile în care învață copii lor. Astfel lumea a aflat că elita din Silicon Valley interzice folosirea dispozitivelor digitale în cadrul școlilor în care învață odraslele lor.

  ”Poate că acum îi putem educa și pe alți părinți, care nu sunt la fel de conștienți de aceste excese tehnologice precum sunt cei din Silicon Valley”, a declarat Kersting.

  Familie tradițională, odihnă
  © Sputnik / Дмитрий Коробейников

  În același timp, participanți la dezbatere s-au arătat uimiți că elita din Silicon Valley nu este trasă la răspundere pentru promovarea tehnologiei digitale în exces în școlile pentru clasele de mijloc din SUA și că niciodată nu au avertizat opinia publică despre pericolul pe care îl reprezintă aceasta.

  Portalul gandeste.org informează că autorul acestui raport pune problema unei așa-zise ”scindări digitale” între copiii părinților bogați și cei ai părinților aparținând clasei de mijloc.

  ”Exista posibilitatea ca cei mai săraci părinți sau cei din clasa de mijloc să își expună copiii la aceste ecrane nocive (telefonul, tablet, n.n.), în timp ce copiii din elita Silicon Valley se vor întoarce la jucăriile din lemn și la luxul interacțiunii umane”, a scris jurnalista Nellie Bowles.

  Tematic

  Infrastructura de educaţie, bilanţ la centenar - 12 copii se bat pe un calculator
  Nouă măsură: limită de vârstă pentru accesul copiilor la social media
  O nouă boală afectează copiii şi adolescenţii!
  Tagurile:
  Daune, gadget, Copii


  Știrile Zilei