19:33 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  1603 0 0

  Problemele din sistemul sanitar nu îşi găsesc rezolvare la cei abilitaţi, iar medicii şi asistentele se văd nevoiţi să îşi strige public „oful”.

  BUCUREŞTI, 23 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Angajaţii Secţiei de Boli Contagioase de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu au decis că le-a ajuns cuţitul la os şi că trebuie să acţioneze.

  Motiv pentru care, ieri, jumătate dintre angajaţii secţiei au participat la o grevă de avertisment.

  „Angajaţii Secţiei de Boli Contagioase din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu, alături de cei ai Laboratorului de analize medicale protestează faţă de neacordarea sporurilor pentru condiţii periculoase de muncă”, precizează Federaţia SANITAS din România pe pagina de Facebook

  Protestul de la Sibiu poate fi scânteia care aprinde fitilul? Cu alte cuvinte, pot izbucni proteste la nivel naţional?

  La această întrebare a răspuns pentru Sputnik liderul SANITAS Bucureşti Viorel Huşanu care a explicat că la Sibiu nu s-au acordat nici măcar sporurile minime acordate prin lege şi că mai sunt unităţi medicale în această situaţie, dar puţine. În Bucureşti este vorba despre Institutul de Expertizare a forţei de muncă.

  „Nemulţumirea generală care mocneşte este legată de acordarea unor sporuri mai mici în spitalele de urgenţă (subordonate Ministerului Sănătăţii) faţă de cele subordonate administraţiei locale. Şi când apare o ştire, gen cea de la Sibiu, primesc zeci/sute de mesaje: „noi când protestăm”? Eu aştept momentul oportun astfel încât să se simtă, să conteze o acţiune”, a punctat liderul SANITAS Bucureşti.

  Tagurile:
  Viorel Hușanu, Sibiu, protest, Sanitas

  Știrile Zilei