19:01 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  348 0 0

  În această perioadă, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică verifică maternităţile private şi de stat din Bucureşti – controalele vor fi extinse la nivel naţional.

  BUCUREŞTI, 29 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Oficialul de la Sănătate spune că este vorba despre un control cerut pe anumite patologii şi la maternităţile din ţară, atât în zona publică, dar şi în cea privată. În acest sens a reamintit faptul că au existat câteva incidente şi în Constanţa la nişte maternităţi private.

  „De aceea dorim să ne asigurăm că lucrurile sunt în regulă”, a punctat Sorina Pintea, care a explicat că acest controale, deşi vin în urma unui număr de şapte cazuri de infecţii nosocomiale apărute la maternitatea Giuleşti din Bucureşti, nu au legătură cu acestea.

  "Când ministerul a declanşat aceste controale, situaţiile intraseră în normal. Cinci bebeluşi sunt internaţi în continuare la Spitalul Grigore Alexandrescu", a precizat Pintea, potrivit agerpres.ro

  Potrivit acesteia, cazurile bebeluşilor din maternitatea Giuleşti au fost semnalate DSP la finele lunii octombrie, iar această instituţie a aplicat măsurile prevăzute de legislaţie în asemenea situaţii.

  Ieri, Ministrul Sănătăţii a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea. Autorităţile judeţului i-au prezentat proiecte pe Sănătate în valoare de 98,5 milioane de euro.

  Tematic

  Pericol pentru nou-născuţi! Maternităţile nu au vaccin, părinţii sunt disperaţi!
  Șoc: Țară occidentală care este cea mai rea alegere pentru a aduce pe lume un bebeluș
  Medic, despre refuzul internării prematurilor: „Uman, simţim... nu am cuvinte"
  Tagurile:
  Controale, Ministerul Sănătății


  Știrile Zilei