20:51 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  59302

  Oficialul român de la Sănătate a prezentat temele prioritare ale ţării noastre în acest domeniu, adăugând că România vrea o preşedinţie ambiţioasă.

  BUCUREŞTI, 7 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a avut o întâlnire bilaterală cu Vytenis Andriukaitis, Comisarul pentru Sănătate şi Securitate Alimentară, prilej cu care s-a discutat despre priorităţile României în domeniul Sănătăţii în timpul deţinerii Preşedenţiei CE.

  Cu acest prilej, Sorina Pintea a explicat că România îşi doreşte o preşedinţie ambiţioasă şi realistă şi că, în domeniul pe care îl coordonează vor exista cinci teme prioritare. Acestea se referă la rezistenţa anti-microbiană, vaccinare, acces egal la medicamente al pacienţilor din Uniunea Europeană, mobilitatea pacienţilor şi E-Health.

  Pintea a participat şi la Conferinţa pentru Fonduri Structurale şi Investiţii ESI organizată sub patronajul Comisarului European pentru Sănătate, prilej cu care a spus că România beneficiază de circa 580 de proiecte cu o valoare de aproximativ 1694 de milioane de euro, în diferite stadii de evoluţie, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii

  Astfel, Ministerul Sănătății va implementa 10 proiecte în valoare de 32 milioane Euro pentru întărirea capacității administrative în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA) unde se are în vedere îmbunătățirea legislației în domeniul calității și performanței spitalicești și în domeniul transplantului, elaborarea politicilor integrate de combatere și control al cancerului în România, de la prevenție, la paleație etc, precizează sursa citată.

  Rămâne de văzut cât anume din temele ambiţioase propuse de Pintea vor fi implementate, fiindcă, mai ales în cazul vaccinării, situaţia este dramatică, din pricina refuzului multor părinţi de a-şi vaccina copiii.

  În ceea ce priveşte restul temelor propuse, Pintea nu a făcut decât să repete care sunt politicile Uniunii Europene, implementate prin intermediul strategiei în domeniul sănătăţii. 

  Tagurile:
  Sorina Pintea, România, Vaccinare


  Știrile Zilei