08:12 19 Martie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.21
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.63
  Sorina Pintea (centru)

  Pintea, despre alegerile medicilor: „Când am auzit acest lucru, m-a mâhnit”

  © Photo: Facebook / Ministerul Sănătăţii - România
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  625 0 0

  Oficialul de la Sănătate spune că, deşi majorarea salariilor medicilor a redat acestora demnitatea, efectul scontat nu s-a produs până în acest moment.

  BUCUREŞTI, 11 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. A schimbat în vreun fel majorarea salariilor medicilor situaţia din sistemul sanitar? Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, la momentul de faţă sunt foarte multe solicitări să revină medicii în ţară.

  În acelaşi timp, însă, s-a întâmplat un fapt cel puţin paradoxal. Şi anume, în cazul spitalelor clinice, spitale mari, apar greutăţi în asigurarea liniilor de gardă. Motivul îl reprezintă faptul că sunt medici care au ajuns să facă şi câte 12 gărzi pe lună, întrucât colegii mai tineri merg în spitale cu pacienţi mai puţini, unde nu sunt deranjaţi atât de mult.

  „Când am auzit acest lucru, m-a mâhnit foarte tare. Pe de altă parte, o dată cu aceste majorări salariale am crezut că se va delimita foarte clar sistemul public de sistemul privat, adică medicul de la public îşi va respecta programul de lucru şi va merge apoi la privat, dacă doreşte”, a precizat Pintea, potrivit agerpres.ro, adăugând că asta cu fişa postului, cu programul de lucru nu s-a întâmplat.

  Reamintim că, în urmă cu scurt timp, ministrul Sănătăţii a făcut o serie de propuneri menite să ţină medicii rezidenţi în ţară. La momentul de faţă, proiectul, despre care Sputnik a scris deja aici, se află în dezbatere publică.

  Menţionăm că este vorba despre faptul că, începând cu prima zi a lui 2019, ar putea intra în vigoare o serie de modificări aplicabile detaşării şi transferului rezidenţilor între centrele universitare.

  Tematic

  Pintea: „MS nu poate controla numărul de posturi pe care spitalele le scot la concurs”
  Întrebare justă: Vrea sau nu Sorina Pintea să ţină medicii rezidenţi în ţară?
  Sorina Pintea a dat ordin – controale în toată ţara, inclusiv la unităţi private
  Pintea a recunoscut – din 2019, vaccinarea, prioritate pentru România
  Tagurile:
  alegeri, Medici, Sorina Pintea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei