15:14 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Tânăr

  Studiu: Generația în rândul căreia crește mortalitatea

  © Sputnik / Виталий Тимкив
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  17003

  Oamenii de știință au aflat care sunt generațiile în rândul căreia sporește rata mortalității

  BUCUREȘTI, 25 dec – Sputnik. Savanții american din Universității Duke au ajuns la concluzia că la reprezentanții generației X (oamenii în vârsta 38-45) și Y (27-37), precum și reprezentanții târzii a generației baby-boom (născuți la mijlocul secolului XX) se așteaptă o diminuare a speranței de viață, anunță Science Daily.

  Savanții menționează, că în timpul crizei economice mondial 2008 reprezentanții generației X și Y aveau între 25 și 43 de ani. Aceștia s-au confruntat cu probleme serioase legate cu căutarea locului de muncă, ceea ce s-a răsfrânt negativ asupra sănătății lor.

  “Sociologii și politicienii cunosc despre povara financiară care revine tinerii generații, însă nu se atrage atenția asupra sporirii nivelului de mortalitate printre ei”, declară autorii studiului.

  Aceștia au analizat datele Centrului pentru control și profilaxia bolilor din SUA între 1990 și 2016.

  Oamenii de știință au aflat că principalele cauze ale mortalității printre generației X și millenialii sunt suicidul, narcomania, boli legate de consumul alcoolului, diabet, cancer și accidentele rutiere.

  În ceea ce privește generația baby-boom, printre aceștia e un nivel ridicat al mortalității în rezultatul accidentelor rutiere, narcomania, omor, suicid, HIV și Bronhopneumopatia obstructivă cronică.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei