00:19 20 August 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.55
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.70
  Protest Sanitas

  Mesaj sublim al SANITAS la final de an – guvernanţii ar trebui să înţeleagă

  © Photo: Facebook / Federatia Sanitas din Romania
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  2265 0 0

  Sindicaliştii spun că personalul din Sănătate ar trebui să rămână unit, în pofida tuturor încercărilor guvernanţilor de a-l dezbina.

  BUCUREŞTI, 30 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. „De la tradiţii româneşti la obiceiuri guvernamentale de sfârşit de an”, îşi intitulează reprezentaţii Federaţiei SANITAS România postarea de final de an.

  „Tradiţia guvernamentală”

  Ei atrag atenţia asupra faptului că se văd obligaţi şi la acest sfârşit de an să se concentreze mai mult pe controversata „tradiţie guvernamentală” începută de ex-premierul Emil Boc şi continuată de toate guvernele care i-au urmat. Nici guvernul Dăncilă nu face excepţie de la regula de a emite în luna decembrie o ordonanţă de urgenţă „niciodată prevestitoare de bine”.

  „OUG 114/29.12.2018 ne aduce “daruri” nebănuite: zilele libere muncite, dar neplătite; sporurile blocate la nivelul lunii decembrie 2018; indemnizația de hrană supraimpozitată etc.! Aduce reglementări care demonstrează încă o dată că actuala guvernare tratează cu superficialitate Sănătatea și Asistența socială, deși se laudă ori de câte ori are ocazia că le consideră ”prioritate națională”!”, au scris sindicaliştii pe pagina lor de Facebook. 

  În opinia sursei citate, reprezentanţii Guvernului arată că nu pricep felul în care funcţionează cele două sisteme şi că perpetuează greşelile făcute prin legea salarizării şi chiar le agravează, că nu îi pasă de discriminările pe care le-a produs deja între diferitele categorii de salariaţi.

  „Ba mai mult, că instituie noi blocaje în evoluția legală a veniturilor salariaților din ambele sisteme!”, adaugă reprezentanţii celei mai puternice organizaţii sindicale din Sănătate la nivel naţional.

  SANITAS acţionează

  Reprezentanii Federaţiei sindicale se văd îndreptăţiţi, pe bună dreptate, să nu stea cu mâinile în sân. Ei punctează extraordinar faptul că organizaţia lor este una activă, cu tradiţie mult mai lungă decât această guvernare.

  Iar această scurtă explicaţie ar trebui să dea fiori reci guvernanţilor care au crezut că au închis gura sindicaliştilor după lungile negocieri din primăvară. Din păcate, atunci, sindicaliştii nu ar fi trebuit să cedeze, ci să continue acţiunile de protest.

  SANITAS anunţă că va începe anul 2019 cu o analiză foarte serioasă a efectelor imediate generate de proaspătul act normativ şi „va demara toate acţiunile necesare şi eficiente pentru obţinerea tuturor drepturilor legale ale membrilor ei”.

  Sindicaliştii amintesc că, de-a lungul timpului, au depăşit multe obstacole şi sunt convinşi de un singur lucru – că aşa va fi şi de acum înainte.

  „Să continuăm așadar împreună; în pofida tuturor încercărilor guvernanților de a ne dezbina, să rămânem aceeași organizație puternic ancorată în realitate”, au transmis sindicaliştii.

  Tematic

  Protestele Sanitas la București în imagini foto
  “Lasă-ne, lasă-ne, tehnocratule!”. Sindicaliștii SANITAS cer demisia guvernului
  SANITAS nu se joacă! S-au strâns peste 50.000 de semnături pentru greva generală!
  SANITAS renunţă la greva generală! Guvernul modifică legea!
  Huşanu, SANITAS: „Este ceasul al 13-lea şi cred că este momentul..."
  Ce joc face ministrul Sănătăţii? SANITAS e îngrijorat, Sorina Pintea promite
  Tagurile:
  final de an, mesaj, SANITAS


  Știrile Zilei