10:17 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  77260

  Care sunt produsele contraindicate celor ce vor evite acumularea grăsimii viscerale ca factor de natură să cauzeze probleme mari de sănătate.

  BUCUREŞTI, 11 ian – Sputnik, Doina Crainic. Specialiștii au numit cinci alimente de natură să contribuie la formarea grăsimii viscerale, care se acumulează în cavitatea abdominală, lângă multe organe vitale.

  Donald Trump
  © AP Photo / Susan Walsh

  Acumularea grăsimii abdominale prezintă mari riscuri pentru sănătate. Astfel, prea multă grăsime viscerală poate conduce la apariţia bolilor de inimă, diabetului zaharat de tip 2 și a hipertensiunii arteriale, potrivit publicaţiei britanice Express.

  Deși este considerată cea mai periculoasă grăsime corporală, totuşi, este şi cel mai uşor de eliminat prin simple schimbări în alimentaţie, cum ar fi evitarea anumitor alimente, spun cercetătorii.

  Experții recomandă dieta cu conținut scăzut de carbohidrați ca fiind o modalitate eficientă de reducere a grăsimii viscerale.

  Cele cinci produse care ar trebui evitate în fiecare zi sunt: orezul, pâinea, pastele, cartofii și cerealele dulci.

  Multe studii au arătat că o alimentaţie cu conținut scăzut de carbohidrați este mai eficientă în privinţa reducerii grăsimii abdominale decât un regim alimentar cu conținut scăzut de grăsimi. Un studiu efectuat timp de opt săptămâni, la care au participat 69 de bărbați și femei supraponderali, a arătat că persoanele care au ţinut o dietă scăzută în carbohidrați au pierdut cu 10% mai multă grăsime viscerală și cu 4,4% din grăsimea totală decât cei care au urmat o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi.

  Deși se recomandă reducerea consumului de carbohidrați, totuşi nu trebuie eliminați complet, spun specialiștii. De exemplu, puteți mânca paste și orez brun în loc de paste și orez alb. Pâinea albă poate fi înlocuită cu pâine integrală sau cu pâine cu cereale.

  Tematic

  A fost dezvăluită prima cauză a obezității
  Alarmant: În ce țări trăiesc cei mai mulți copii obezi
  Guvernarea Dăncilă dăunează grav sănătății. Pericol de obezitate
  Tagurile:
  evitare, grăsime, alimente


  Știrile Zilei