06:07 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  2942 0 0

  Ministerul Sănătăţii a ieşit cu o serie de lămuriri cu privire la plata sâmbetelor, duminicilor şi sărbătorilor legale când cei care ne salvează viaţa sunt la serviciu.

  BUCUREŞTI, 12 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Mult discutata Ordonanţă de Urgenţă nr.114/2018 continuă să dea bătăi personalului din sănătate şi celui din asistenţă socială. Iar una dintre marile probleme ridicate de acest document este cel referitor la plata muncii pentru zilele de sâmbătă, duminică şi pentru sărbătorile legale, despre care Sputnik a scris aici

  Într-o adresă din data de ieri, Ministerul Sănătăţii vine şi explică situaţia.

  Astfel, în baza art. 35 din OUG 114/2018, privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, prin derogare de la prevederile art.21, alin. (2) - (6) din Legea-cadru numărul 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, în perioada 2019-2021, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber, corespunzător acestora, precizează Ministerul Sănătăţii în respectiva adresă făcută publică de liderul SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, pe pagina sa de Facebook

  Spor de 100%

  Articolul 2 din Capitolul II din Anexa II la Legea-Cadru nr. 153/2017 reglementează modul de plată pentru munca prestată de personalul din unităţile sanitare, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială în vederea asigurării continuităţii activităţii în perioadele menţionate mai sus.

  În aceste zile, munca se plăteşte cu un spor de până la 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite.

  Munca astfel prestată şi plătită nu se compensează cu timp liber corespunzător.

  „În cursul anului 2019, sporul de până la 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite prevăzute la art. 2, alin. (1) din Cap. II, Anexa II la legea-cadru se acordă cu respectarea prevederilor art. 34 alin. (2) din OUG nr. 114/2018”, se mai arată în documentul menţionat.

  Tematic

  Se ieftinesc medicamentele - anunțul făcut de ministrul Sănătăţii
  Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, făcut KO de un renumit chirurg
   Sorina Pintea spune ce a făcut în 11 luni ca ministru al Sănătăţii
  Munca suplimentară din sănătate, neplătită? Ministerul nu are soluţii
  Tagurile:
  Ministerul Sănătății, Medici

  Știrile Zilei