23:04 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Persoană în vârstă

  Această activitate simplă încetineşte îmbătrânirea şi vă prelungeşte viaţa - Studiu

  © CC0 / Pixabay / Ellen26
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  19710

  Un grup de cercetători britanici au identificat factorii care duc la încetinirea îmbătrânirii şi la sentimentul de împlinire. Având aceste activităţi vă puteţi prelungi substanţial viaţa.

  BUCUREŞTI, 16 ian – Sputnik, Doina Crainic. Faptul de a duce o viață activă și cu sens și întâlnirile dese cu prietenii sunt printre factorii care pot încetini îmbătrânirea și care dau sentimentul de împlinire, potrivit unui grup de cercetători britanici.

  Întâlnirile cu prietenii și desfăşurarea unor activități considerate utile sunt doi factori care contribuie la creșterea speranței de viață. Este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători de la Universitatea College din Londra, într-un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

  Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au analizat experienţa a 7.304 de bărbați și femei în vârstă de 50 de ani și peste această vârstă. Eu au luat în considerare factori sociali și economici, sănătatea și activităţile obișnuite.

  De asemenea, cercetătorii au avut acces la statistici care reflectau modul cum acești oameni evaluau cât de mult sens avea pentru ei viaţa lor. Participanților li sa cerut să răspundă la întrebarea cât sens aveau pentru ei lucrurile pe care le-au realizat în viață, pe o scară de la 1 la 10.

  Rezultatele au arătat că, odată cu vârsta, oamenii, în special bărbații, sunt din ce în ce mai înclinați să deprecieze sensul vieții lor. Totuşi, viața în cuplu, întâlnirile cu prietenii și familia contribuie la anularea acestei tendințe depresive. 73,1% dintre cei chestionați care au evaluat între 9 și 10 importanța activităților lor se întâlnesc cu prietenii cel puțin o dată pe săptămână. Aceeași tendință se înregistrează în cazul celor care au o activitate socială, vizitează muzee, merg la teatru sau fac sport.

  Cercetătorii subliniază că studiul lor s-a bazat pe observații, aceasta însemnând că trebuie evitate concluziile definitive cu privire la legăturile dintre factorii analizați.

  Tematic

  Studiu: Băuturile răcoritoare vă pot pune în pericol viața
  Un biolog rus a explicat cum postul poate prelungi viața organismului
  Studii: produsele care ne prelungesc viața
  Cu câți ani ne scurtăm viața, inspirând aer poluat?
  Studiu: cafeaua ne prelungește viața
  Aceste alimente pot prelungi viața şi se găsesc în orice frigider
  Tagurile:
  alimente, studiu


  Știrile Zilei