02:24 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Sorina Pintea, vizită la maternitate

  A răbufnit! Sorina Pintea a depus plângere penală şi acuză interese private

  © Photo: Facebook / Ministerul Sănătăţii - România
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  51340

  Ministrul Sănătăţii a reacţionat, după ce a avut suspiciuni că interese din zona medicală privată au blocat proiectul de construire a unui institut Oncologic la Timişoara.

  BUCUREŞTI, 17 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Oficialul de la Sănătate a declarat că instituţia pe care o conduce a depus plângere penală la Parchet împotriva conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, care a întârziat voit proiectul de construcţie a unui Institut Oncologic la Timişoara.

  Pintea suspectează că la mijloc au fost interese din zona privată medicală.

  ”S-au acordat bani prin Hotărâre de Guvern, dar procedurile de achiziţie şi studiu de fezabilitate nu au fost finalizate. Am trimis corpul de control. Concluzia a fost că era rea voinţă, nepricepere sau şi una şi alta. Au fost interese ca acest institut să nu se construiască”, a precizat demnitarul, potrivit stiripesurse.ro

  Pintea a adăugat că banii prin Hotărârea de Guvern există, că vor face toate procedurile, astfel încât acest Institut Oncologic să se construiască. De asemenea, ministrul a precizat că a pregătit un set de sancţiuni pentru cei care au găsit motive să nu facă proiectul.

   

  Tagurile:
  Timisoara, Plângere penală, Sorina Pintea


  Știrile Zilei