07:48 14 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  49820

  Într-un studiul al unor cercetători de la Universitatea din Londra se atrage atenţia că omenirea ar putea evita o catastrofă reducând consumului a două produse. Care sunt acestea.

  BUCUREŞTI, 18 ian – Sputnik, Doina Crainic. Oamenii trebuie să reducă la jumătate consumul de carne roșie și zahăr și să opteze pentru o dietă vegetală pentru a evita o catastrofă globală, arată un grup de oameni de știință de la Universitatea din Londra.

  O catastrofă globală pentru omenire și moartea a milioane de oameni vor fi inevitabile dacă societatea nu îsi va schimba stilul de alimentaţie și metodele de producție alimentară, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Londra într-un articol publicat pe portalul de ştiri Phys.org, articol citat de Sputnik France

  Potrivit articolului, omenirea trebuie să reducă la jumătate consumul de carne roșie și zahăr și să treacă la o dietă vegetală.

  Conform statisticilor pe care se bazează oamenii de știință, în prezent aproape un miliard de oameni suferă de foame și alte două miliarde sunt subnutriți, iar alimentaţia nesănătoasă cauzează obezitate, diabet, crește mortalitatea cauzată de cancer și de boli de inimă. În fiecare an, obiceiurile alimentare proaste ucid 11 milioane de oameni.

  „Pentru a avea șansa de a hrăni 10 miliarde de oameni în 2050 în limitele planetei noastre, trebuie să adoptăm o dietă sănătoasă, să diminuăm risipa alimentelor și să investim în tehnologii care reduc impactul asupra mediului”, a declarat Johan Rockstrom, coautor al articolului şi directorul Institutului de Cercetare de la Potsdam privind efectele schimbărilor climatice.

  Oponenții acestei teorii sunt convinși că această cercetare ar putea servi la promovarea celor care pledează pentru o alimentaţie vegetariană.

  Tematic

  Ce regim alimentar este capabil să încetinească îmbătrânirea organismului?
  Foile de plăcintă din comerţ, „bombe” alimentare – au chimicale ce atacă rinichii
  Cinci alimente care trebuie evitate pentru a scăpa de grăsimea abdominală
  Aceste alimente pot prelungi viața şi se găsesc în orice frigider
  Tagurile:
  omenirea, Carne, Zahăr, studiu, alimente


  Știrile Zilei