18:44 13 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Viorel Hușanu

  Huşanu: „Solicit imperativ regândirea regulamentului de sporuri!”

  © Facebook / Viorel Hușcanu
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  2374 0 0

  Reacţia liderului SANITAS Bucureşti vine după ce Ministerul Sănătăţii s-a prezentat iar „cu temele nefăcute” la întâlnirea cu Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS.

  BUCUREŞTI, 18 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. În urmă cu o săptămână, reprezentanţii Federaţiei SANITAS s-au întâlnit cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea şi au discutat despre problemele generate de aplicarea OUG nr. 114/2018 în Sănătate.

  Prima solicitare aflată pe lista de subiecte a Federaţiei SANITAS este cea a raportării sporurilor salariale la nivelul din 2019 pentru toţi angajaţii din cele două sisteme – sănătate şi asistenţă socială, preciza Sputnik

  Atunci, sindicaliştii plecaseră acasă cu tolba plină de promisiuni, fiindcă Sorina Pintea „şi-a arătat disponibilitatea de a găsi soluţii de rectificare a OUG nr. 114/2018, în favoarea angajaţilor din Sănătate”.

  SANITAS solicită o întâlnire urgentă cu premierul Dăncilă

  Ieri, Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS la cea de-a doua întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, având ca temă OUG nr. 114/2018, cu gravele blocaje şi inechităţi pe care acesta le aduce în sistemul sanitar şi în cel de asistenţă socială.

  Reprezentanţii Ministeruljui Sănătăţii erau aşteptaţi cu soluţii concrete pentru aspectele semnalate.

  „Din păcate însă, echipa ministerială prezentă la întâlnirea cu sindicatele nu a putut prezenta un plan de modificare a O.U.G. sau soluții care să readucă normalitatea în salarizarea personalului din sănătate şi asistenţă socială”, precizează Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS într-un comunicat de presă

  Motiv pentru care, Federaţia SANITAS a solicitat organizarea, în regim de urgenţă, a unei întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă şi cu o echipă guvernamentală formată din reprezentanţi abilitaţi să ofere soluţiile optime pentru disfuncţionalităţile create prin adoptarea OUG nr. 114/2018.

  Sindicaliştii îşi exprimă speranţa că această întâlnire va avea loc foarte curând şi că toţi cei prezenţi vor reuşi să răspundă pozitiv revendicărilor membrilor noştri de sindicat.

  „În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a hotărî, în interiorul organizației, alte tipuri de acțiuni în susținerea drepturilor celor peste 100.000 de membri pe care îi reprezentăm”, anunţă SANITAS.

  Zona politică, dezinteresată

  Viorel Huşanu susţine, în calitate de preşedinte al SANITAS Bucureşti, că trebuie regândită problema sporurilor. De atfel, nu este pentru prima dată când liderul SANITAS Bucureşti trage un semnal de alarmă serios în această privinţă, numai că factorii care pot acţiona legislativ au, se pare, alte preocupări.

  În tot acest timp, presa semnalează, cu dovezi, inechităţile din sistemul sanitar legate de sporuri.

  „Solicit imperativ regândirea sistemului de sporuri, astfel încât spitalele de urgenţă să beneficieze de cele mai mari sporuri (nu ca în prezent, când sunt cele mai mici). În continuare, personalul care lucrează în secţiile UPU, SMURD, ATI, MARI ARŞI etc din spitalele de urgenţă bucureştene câştigă mai puţin decât în provincie şi nu este ok”, a explicat Huşanu pentru Sputnik.

  Acesta a precizat că a tot aşteptat să apară iniţiative din zona politică şi care să repare această nedreptate.

  Ce va face pe viitor, dacă va continua această situaţie?

  „Dacă aceste inechităţi nu se repară, sunt hotărât ca, în scurt timp, să organizez mişcări de protest”, a declarat, ferm, preşedintele SANITAS Bucureşti.

  Tematic

  Aşa nu se mai poate – SANITAS Bucureşti a trimis deja o adresă către Guvern
  Protestul medicilor sibieni dă startul? Ce spune Huşanu, SANITAS Bucureşti
  SANITAS: „Nu vom mai permite ca buna noastră credinţă să fie răsplătită cu aroganţă”
  Mesaj sublim al SANITAS la final de an – guvernanţii ar trebui să înţeleagă
  Hușanu, SANITAS: „Eu cred că ei (guvernanţii) se tem de orice fel de mişcare"
  Hușanu, despre anumite școli postliceale: „Când spun racolare, e chiar racolare”
  Tagurile:
  Sănătate, Viorel Hușanu


  Știrile Zilei