09:39 22 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.64
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  19810

  Sorina Pintea a declarat că Institutul Național de Sănătate Publică va prezenta marți situația cazurilor de gripă și că, pe baza acestor date, va declara sau nu epidemie.

  BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Demnitarul a explicat că, dacă vom avea trei săptămâni la rând săptămâna epidemică, va fi declarată epidemie de gripă în România.

  ”De aceea am și cerut Institutului Național de Sănătate Publică ca în ziua d emarți să publice situația la nivel național, astfel încât să putem lua deciziile care se impun, cât mai repede”, a declarat ministrul Sănătății.

  Ministrul a menţionat că decizia suspendării cursurilor se poate lua punctual de către Inspectoratul Şcolar, în colaborare cu cel de sănătate publică, acolo unde este necesar, precizează agerpres.ro

  Pintea a explicat că, în opinia sa, ar trebui să se ia măsurile cele mai dure în acest moment, deoarece situația este îngrijorătoare. În cazurile punctuale, inspectoratele școlare transmit direcțiilor de sănătate publică numărul de îmbolnăviri din școlile respective și anunță că pot suspenda cursurile.

  "Deci, nu este necesară intervenţia Ministerului Sănătăţii în acele situaţii", a afirmat demnitarul.

  În ce priveşte situaţia stocurilor de vaccin antigripal, Sorina Pintea a declarat că în acest moment mai există aproximativ de 24.000 de doze în stoc, dar că Ministerul Sănătăţii a luat decizia suplimentării, astfel încât săptămâna viitoare ar urma să mai ajungă la cabinetele medicilor de familie încă 25.000 de doze.

  Ministrul a subliniat că aceste vaccinuri sunt destinate pacienţilor din grupele de risc, care beneficiază de ele în mod gratuit. Restul populaţiei trebuie să-şi achiziţioneze vaccinul din farmacii.

  Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile anunța, ieri, că s-au înregistrat 34 de decese cauzate de gripă.

  Marina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar București a precizat că au fost înregistrate 85 de cazuri de gripă confirmate la copiii de grădiniță, de școală sau liceeni.

  Tematic

  Se cere demiterea de urgență a Sorinei Pintea – legătură cu spitalele regionale
  A răbufnit! Sorina Pintea a depus plângere penală şi acuză interese private
  Sorina Pintea, veşti îngrijorătoare – suntem la un pas de epidemie
  Sorina Pintea, suspectată de rea credinţă şi interese nedeclarate
  Tagurile:
  școli, Ministrul Sănătății, Sorina Matei

  Știrile Zilei