17:13 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Человек в марлевой повязке, архивное фото

  Epidemie de gripă: "România va fi colorată în roşu" - Sorina Pintea

  © Sputnik / Евгений Биятов
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  190 0 0

  În două ţări vecine României este deja declarată epidemie de gripă, Ungaria şi Bulgaria, iar în România, potrivit Sorinei Pintea, "suntem foarte aproape de declararea unei epidemii".

  BUCUREŞTI, 25 ian - Sputnik. "România va fi colorată în roşu", ca şi alte ţări în care a fost instituită starea de epidemie de gripă, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Antena 3.

  ”Harta va fi actualizată, România va apărea colorată în roșu, suntem foarte aproape de declararea unei epidemii de gripă. Până nu aude cineva cuvântul epidemie, nu se mobilizează. Măsurile transmise în teritoriu sunt specifice unei epidemii", a precizat Pintea în emisiunea Sinteza Zilei.

  Ea a subliniat că în perioada imediat următoare lumea încă se mai poate vaccina și a îndemnat la calm și la respectarea regulilor elementare de igienă.

  ”Ar fi bine în continuare vaccinarea, specialiștii spun că ar fi o opțiune bună încă o perioadă scurtă de timp (...) automedicația, antibioticele, nu sunt o soluție. Medicii vor recomanda medicația", a adăugat ministrul Sănătăţii.

  Sorina Pintea a mai spus că stocuri de antivirale mai sunt şi o surprinde faptul că în farmacii nu sunt, creând un precedent.

  "Există stocuri în depozite de antivirale, pe mine mă surprinde că în farmacii nu sunt. Această problemă am avut-o și anul trecut, am discutat cu Colegiul Farmaciștilor, mi se pare ciudat să facem același lucru în fiecare an (...) nu trebuie să fie panică, nu trebuie isterie, dar trebuie să respectăm anumite reguli”, a punctat înaltul oficial de la sănătate pentru Antena3.

  Harta europei, epidemie de gripă. Captură ecran
  Harta europei, epidemie de gripă. Captură ecran
  Tagurile:
  Sorina Pintea, România, gripă, epidemie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei