16:55 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  12210

  Unul din cei mai ascultaţi solişti din anii 90, Dr. Alban, are o legătură specială cu ţara noastră, fiindcă fratele său a făcut facultatea aici – ce a povestit.

  BUCUREŞTI, 31 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Cunoscut pentru hituri precum „Its my life”, „Hello Afrika”, „One Love”, Dr Alban este unul din cântăreţii ce au încântat generaţii întregi de români.

  Ceea ce nu se ştie, însă, despre rapperul suedez născut în Nigeria este faptul că are o legătură deosebită cu Timişoara comunistă, fiindcă acolo şi-a făcut studiile fratele său, la Facultatea de Medicină.

  Dr Alban i-a trimis multe colete, uşurându-i viaţa.

  „Am crezut că nu există țigări și cafea în România, la cât am trimis! Îi trimiteam câte un colet la fiecare trei luni. Târziu mi-a explicat că erau extrem de scumpe și le folosea ca atenții în facultate”, își aduce aminte artistul, care acum e curios să vadă căminul unde fratele lui, în prezent doctor în Statele Unite, a locuit până în 1988, potrivit libertatea.ro. 

  Fratele artistului ţinea legătura cu familia prin telefon. Dr Alban îşi aminteşte că telefonul se întrerupea destul de des, dar un lucru nu a uitat niciodată.

  „Nu-mi aduc aminte să-mi fi spus că simte dictatura ori îi lipseşte ceva, ba chiar i-a priit, semn că pe toată perioada studiilor n-a ieşit din România”, a explicat artistul.

  Acesta a adăugat că, din discuțiile telefonice, şi-a proiectat în minte Timişoara într-un anume fel şi că e tare curios cum arată în realitate locul unde a învățat fratele său.

  Mai mult, el vrea să-i facă o transmisie video de acolo, mai ales că fratele nu știe că ajunge la Timișoara, dar știe că a mai fost în România.

  Dr Alban va veni în România peste câteva luni, pentru „Diskoteka Festival”, cel mai mare festival retro din Europa, dedicat anilor 80 şi 90.

  Acesta se va desfăşura chiar la Timişoara, între 31 mai şi 2 iunie şi-i va reuni pe Modern Talking, Ace of Base, CC Catch, Alphaville, Sandra, Sabrina, Ricchi e Poveri, Boney M, Haddaway, Mr. Presodent, Nana, No Mercy şi East 17.

  Tematic

  Studiu: cafeaua ne prelungește viața
  Tagurile:
  cafea, Romania


  Știrile Zilei