20:23 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  medicamente

  Stanciu, Asociația Pro-Consumatori, despre scandalul Eurespal: „Suntem cobai”

  © Sputnik / Рамиль Ситдиков
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  28630

  Preşedintele Asociaţiei reacţionează după ce un medicament foarte recomandat atât copiilor, dar şi adulţilor, a fost retras de pe piaţă, după ce testele efectuate în Franţa au evidenţiat că acesta putea genera complicaţii cardiace.

  BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Cazul recent al medicamentului retras din farmaciile româneşti, dar şi europene, ridică noi semne de întrebare privind siguranţa produselor farmaceutice pe care le achiziţionăm şi consumăm.

  Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) informează cu privire la retragerea de pe piaţă a medicamentelor EURESPAL 80 mg comprimate cu eliberare prelungită şi EURESPAL 2 mg/ml sirop.

  Autoritatea de reglementare şi control al medicamentului din Franţa a declanşat o procedură de urgenţă la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului în materie de farmacovigilenţă (PRAC) al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), în săptămâna 11-14 februarie a.c., informează Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. 

  Situaţie dificilă în România

  Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro-Consumatori, trage un adevărat semnal de alarmă în legătură cu medicamentele care intră pe piaţa din România. El spune că România importă medicamente numai pe bază de dosar şi că nu testează nimic.

  „Acesta este motivul pentru care apar asemenea incidente. Suntem cobai. Guvernul lasă produsele să intre la liber pe piață. Așa se întâmplă și la alimente. De aceea avem 850.000 de români diagnosticați cu cancer, o cifră imensă, din care mor anual 47.000 de oameni: consumăm produse proaste. Este o catastrofă față de alte țări, dar nu o spune nimeni. Guvernarea ține ascuns acest adevăr”, a explicat Costel Stanciu, potrivit newsteam.ro.

  Tematic

  Schema prin care medicii ne bagă pe gât medicamente scumpe
  Atenţie! Industria românească producătoare de medicamente încă poate fi salvată!
  Mii de medicamente, scoase de pe piaţa românească – criză nemaiîntâlnită
  Agenţia Medicamentului, lămuriri clare: „Face confuzii grave între medicamente"
  Tagurile:
  farmacii, Ministerul Sanatatii, medicamente


  Știrile Zilei