17:12 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  mâncare

  Moartea din farfurie: Acest tip de mâncare poate provoca sepsis sever

  CC0 / Pixabay / Skitterphoto
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  27710

  Acest gen de mâncare, preferat de mulţi oameni, poate cauza sepsis sever, avertizează cercetătorii australieni, în urma unui studiu.

  BUCUREŞTI, 13 feb – Sputnik, Doina Crainic. Cercetatorii de la Universitatea din Portland, Australia, au descoperit că alimentele bogate în grăsimi şi în zahăr, precum cele de tip fast-food (hamburger, băuturi răcoritoare etc.), cresc riscul de sepsis sever, care poate duce la decesul rapid, scrie MedicalXpress citat de Sputnik France

  Sepsisul este un răspuns inflamator al organismului, atunci când acesta se confruntă cu o infecție bacteriană generalizată.

  În timpul studiului, cercetatorii au impus rozătoarelor o dietă în stil occidental caracterizată prin conţinut redus de fibre şi foarte ridicat în grăsimi şi carbohidraţi.

  După o perioadă scurtă de timp, rozătoarele au început să dezvolte inflamații generale, iar rata mortalității lor a crescut în comparație cu situaţia celorlalţi șoareci alimentați normal.

  Cercetatorii au descoperit ca această creştere a mortalităţii a fost cauzată de slăbirea sistemului imunitar, ceea ce predispune organismul la riscul declanşării sepsisului și provoacă moartea organelor prin instalarea inflamației generale.

  Oamenii de ştiinţă speră că rezultatele cercetarii lor vor determina medicii să prevină înrăutăţirea stării pacienţilor lor prin controlul dietei acestora.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei