02:12 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  A nurse prepares an injection of the influenza vaccine at Massachusetts General Hospital in Boston, Massachusetts in this January 10, 2013 file photo. More than three-quarters of Americans who got this season's flu shot could get the virus anyway, given a mismatch between the flu strains covered by the shot and those actually causing illness in people, U.S. officials say.

  Vaccinuri românești: aproape de reluarea producţiei la Institutul Cantacuzino

  © REUTERS / Brian Snyder/Files
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  42860

  Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, care a precizat că există o strategie pentru relansarea producţiei de vaccinuri.

  BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Demnitarul a amintit că Institutul „Cantacuzino” a fost preluat de Ministerul Apărăii Naţionale.

  "A fost elaborată şi adoptată o strategie pentru relansarea activităţii acestui Institut. În ceea ce priveşte strict producţia de vaccinuri, Institutul „Cantacuzino” se află acum într-o etapă de definitivare a unor soluţii concrete pentru producerea acestor vaccinuri (antigripale, n.r.), pentru că discutăm de construcţia unor capacităţi capabile să producă astfel de vaccinuri la standardele actuale”, a declarat Leş.

  Oficialul a precizat că este vorba de investiţii extrem de importante inclusiv în zonele de camere frigorifice, în care să se poată face aceste vaccinuri, notează agerpres.ro

  Deocamdată, a fost reluată producţia unui supliment antioxidant care este un produs tradiţional al Institutului, respectiv SOD natural. La momentul de faţă, potrivit lui Leş, sunt produse cam 80-90.000 de fiole disponibile pentru vânzare, iar, până la finalul anului, demnitarul a estimat că vor fi peste un milion de asemenea fiole.

  Tematic

  Veste bună! Institutul Cantacuzino ar putea produce din nou vaccinuri!
  Reacții adverse la vaccinuri. Românii alertează medicii și farmaciștii
  Pintea a recunoscut – din 2019, vaccinarea, prioritate pentru România
  Tagurile:
  producție, Institutul Cantacuzino, Vaccinuri
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei