19:50 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  280 0 0

  Vlad Voiculescu a declarat că problema infecţiilor nosocomiale există de mult timp în spitale, dar ea a început să intre atenţia publicului după tragedia din Colectiv.

  BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Trei pacienţi ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti au decedat, ca urmare a infecţiei cu o bacterie periculoasă.

  Blocul operator şi secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au fost închise în urma rezultatelor testelor efectuate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică ce au spus că bacteria care a provocat decesul celor trei pacienţi provine din spital, informează digi24.ro

  Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că infecţiile nosocomiale afectează fiecare spital din România, iar cauzele pentru care se întâmplă asta sunt multiple.

  „Prima e lipsa respectării regulilor de igienă, a două e folosirea nejudiciaosa a antibioticelor, se folosesc foarte multe antibiotice în spitale, mai degrabă decât în altă parte. Și punctul 3: investițiile. (…) Dar tot un adevăr e că Ministerul Sănătății și Primăria Capitalei au investit peste 10 milioane de euro în alt centru, la Sfânta Maria și centrul principal pe care îl avem în țară, cel de la Nasta, a primit foarte puține investiții în utimii ani. Așa încât, nu mă miră că situația e cum e”, a declarat Vlad Voiculescu, potrivit digi24.ro

  Referitor la ce ar trebui să se schimbe la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, fostul oficial de la Sănătate a precizat că ar fi vorba de o schimbare care ar trebui să se producă la nivel naţional, şi anume să nu mai ascundem gunoiul sub preş, ci să recunoaştem realitatea din spitale.Vineri au murit din cauza infecțiilor căpătate în spital. De asemenea, Vlad Voiculescu subliniază că unul dintre motivele pentru care s-a ajuns în această situație reprezintă investițiile insuficiente în Institutul „Marius Nasta”.

  Tematic

  Momente de groază la Iaşi – s-au izbit frontal, şoferi la spital (VIDEO)
  Handbalista Cristina Neagu, mesaj emoţionant de pe patul de spital
  Peste 400.000 de euro, bani retraşi din conturile unui spital gorjean
  Tagurile:
  Spital, Decese, Vlad Voiculescu


  Știrile Zilei