00:58 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Sorina Pintea

  Sorina Pintea a demis directorul spitalului unde s-a protestat azi

  © Photo: Guvernul României
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  208110

  Ministrul Sănătății nu a dat detalii, până în acest moment, referitoare la motivul pentru care a demis managerul Spitalului Bagdasar-Arseni.

  BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. În cursul dimineții de astăzi, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală a avut loc un protest spontan, pe care Sputnik l-a și anunțat, de altfel, citând surse bine informate.

  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a mers personal la fața locului și a discutat cu cei aproape 50 de protestatari, nemulțumiți că le-au scăzut veniturile.

  Aceștia i-au arătat fluturașii de salariu pentru a demonstra cum au pierdut sute de lei după ce nu le-a mai fost acordat un spor din decembrie 2018.

  Pintea a spus că ar fi normal să se dea sporul secției și a intrat la discuții cu reprezentanți ai protestatarilor, dar și cu managerul instituției.

  Pintea nu l-a găsit, însă, pe directorul interimar Cristian Toma la birou, când angajații protestau în fața instituției, iar ministrul a decis să îl demită. Acesta fusese numit manager interimar la Bagdasar Arseni tot de Pintea, în iunie 2018, notează libertatea.ro

  El a înlocuit-o, atunci, pe Carmen Oancea, care fusese numită la conducerea spitalului în martie 2017, de către fostul ministru Florian Bodog. Pintea nu a precizat, la acel moment, de ce e fost demisă Oancea.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei