07:40 20 Martie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.22
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.63
  Mezeluri și produse din carne

  Alertă alimentară România– o tonă de carne de mici, infestată!

  © Sputnik / Игорь Зарембо
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  121 0 0

  Județul Mureș este în alertă, după ce a fost descoperită o tonă de carne pentru mici infestată cu Salmonella – carnea provine de la o firmă din Târnăveni.

  BUCUREȘTI, 8 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Analizele de laborator au confirmat prezența bacteriei, iar pasta de mici a fost retrasă de pe piață și urmează să fie distrusă.

  La ora actuală, inspectorii sanitar-veterinari verifică încă o tonă și jumătate de carne de mici aflată nedistribuită la sediul firmei respective.

  Încă nu s-a stabilit special de Salmonella care s-a găsit în pasta de mici, dar pare să fie una de contact, ce nu dă simptome la consumatori, informează antena3.ro. 

  Sursa de contaminare cu Salmonella a pastei de mici poate fi de la materia primă sau de la personal, aşa că se mai verifică circa 1200 de kg de materie primă, iar dacă se constată că a fost infestată, va fi şi aceasta distrusă. 

  Inspectorii sanitar-veterinari spun că personalul unității de procesare are analizele efectuate la zi, deci acești oameni nu pot fi purtători.

  Cu toate acestea, inspectorii sanitar=veterinar au recomandat o reexaminare a personalului angajat.

  Tagurile:
  Alertă cutremur, alertă, România, Carne
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei