12:41 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  59610

  Medicii avertizează că persoanele care observă că au acest simptom trebuie să se prezinte cât mai repede la medic. Unii oameni au tendinţa să amâne mersul la medic, crezând că va trece de la sine, însă acest simptom poate ascunde probleme grave de sănătate.

  BUCUREŞTI, 3 apr – Sputnik, Doina Crainic. La Clinica de Urologie şi Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi au ajuns în acest an, în fiecare lună, 70 de pacienţi care urinau cu sânge, afecţiune cunoscută în termeni medicali cu numele de hematurie.

  Acesta este unul dintre primele simptome ale cancerului urinar şi poate semnala şi alte probleme grave de sănătate, atrag atenţia medicii ieşeni.

  „Pacientul trebuie să ajungă cât mai urgent la un medic specialist urolog pentru evidenţierea cauzei. Nu trebuie aşteptat, întârziat, am observat că oamenii au tendinţa să amâne prezentarea la medic ca şi cum ar trebui să treacă de la sine”, a explicat, pentru Ziarul de Iaşi, dr. Radu Costache, şeful Clinicii de Urologie.

  Urinarea cu sânge poate sugera existenţa unei tumori la nivelul rinichiului, a căilor urinare sau a prostatei, o inflamaţie a vezicii urinare sau o afecţiune a rinichiului, un semn că rinichii nu mai funcţionează corespunzător. Aşadar, medicii susţin că, în cazul diferitelor forme de cancer, hematuria nu este însoţită de alte simptome, în timp ce în cazul infecţiilor urinare, se întâlneşte şi o frecvenţă mai mare a urinărilor, precum şi dureri.

  În ceea ce priveşte tratamentul, dacă este vorba despre o tumoră, este nevoie de intervenţie chirurgicală, dacă este infecţie urinară, este necesar tratamentul cu antibiotice, iar dacă este vorba despre litiază renală sau „pietre la rinichi”, este necesară extragerea lor.

  Tematic

  Alarmant: 14.000 de medici români lucrează în alte țări din Europa
  Ministrul Muncii, palmă grea pentru medici: „Ruşinos!"
  Tânără cu copilul mort în burtă, trimisă de medici cu microbuzul la Chișinău
  Primăria Capitalei cumpără case pentru medici! Cine are prioritate
  Scandalos! Medici, condamnaţi pentru dosare falsificate!
  Bolnavii de cancer, umiliţi de sistem - nevoiţi să găsească medici specialişti
  Tagurile:
  Simptome, Cancer, Medici, Viață


  Știrile Zilei