20:17 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Sorina Pintea, vizită la maternitate

  Inspecțiile Sorinei Pintea sunt zadarnice? Implicarea autorităților locale

  © Photo: Facebook / Ministerul Sănătăţii - România
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  79 0 0

  Un nume important din industria farmaceutică din România susține că toate controalele făcute de ministrul Sănătății ar putea să nu ducă la reformarea sistemului.

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Seria controalelor începute de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în mai multe spitale județene din țară ar putea să nu aibă prea multe urmări. Aceasta în ciuda faptului că ies la iveală nereguli de funcționare, pornind de la mizerie și până la aglomerație și timpul de așteptare nepermis de lung.

  Pintea nu poate demite conducerea unităților spitalicești verificate, acestea aflându-se în subordinea autorităților locale.

  Dragoș Damian, CEO al Terapia, cel mai mare producător de medicamente de pe piața locală spune că atâta vreme cât spitalele locale sunt sub administrație tricefalică, finanțare multicefalică, influență  universitară și control politic ”nu poate fi vorba de o abordare holistică în reformarea sistemului spitalicesc și nici de standarde uniforme de calitate în managementul spitalicesc”, notează zf.ro

  Reamintim că spitalele care au atras nemulțumirile Sorinei Pintea sunt cele din Prahova, Gorj, Constanța și clinica de hematologie din Craiova.

  În urma celei mai recente verificări nocturne, realizată la Spitalul Județean din Constanța, ministrul a declarat că a găsit ”dezastru, mizerie, debandadă”, a cerut demiterea a două asistente șefe și sancționarea directorului administrativ.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei