18:06 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Protest Federației Sanitas din România

  SANITAS avertizează – instituțiile medicale nu vor mai putea susține salariile

  © Facebook / Federația Sanitas România
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  557 0 0

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții celei mai puternice organizații sindicale din Sănătate, Federația SANITAS, spun că salariul mediu net din sănătate și asistență socială a scăzut în luna februarie a acestui an, comparativ cu luna ianuarie 2019.

  Ei spun că datele Institutului Național de Statistică arată că, în luna februarie 2019, câștigul salarial mediu net în sănătate și asistență socială a scăzut cu 1,3% comparativ cu luna precedentă.

  În același timp, în alte sectoare bugetare s-au înregistrat ușoare creșteri, Sindicaliștii dau ca exemplu administrația publică unde vorbim de o creștere de 1,6% și învățământul, cu 1,3%.

  Reprezentanții Federației SANITAS spun că au atras atenția autorităților, încă din luna decembrie 2018, că angajații din sănătate și asistență socială nu beneficiază, nici pe departe, de creșterile salariale promise începând cu luna ianuarie 2019. Dimpotrivă, spun ei, mai multe categorii de angajați – infirmieri, brancardieri, biologi, farmaciști, kinetoterapeuți, fizioterapeuți etc. – vor avea în 2019 aceleași salarii sau vor înregistra chiar scăderi față de anul trecut.

  ”Din nefericire, am avut dreptate: conform datelor oficiale publicate de INS, salariul mediu net în sănătate și asistență socială - corespunzător lunii februarie 2019 este de 3665 lei, mai mic cu 1,3% față de luna ianuarie. Și scăderea nu se va opri aici! Conform calculelor SANITAS, se vor înregistra în continuare pierderi, pentru că resursele pe care le mai au la dispoziție cele mai multe dintre instituțiile medicale nu vor putea susține salariile și toate celelalte cheltuieli decât cel mult până în luna aprilie!”, precizează sindicaliștii

  Sursa citată susține că va continua demersurile pentru ca revendicările anunțate la începutul acestui an – în număr de șapte – să rămână în atenția autorităților, obligându-le, prin toate mijloacele legale de care dispune, în calitate de organizație sindicală reprezentativă, să găsească soluții și resurse de aplicare a lor.

  Tematic

  Huşanu, SANITAS: „Este ceasul al 13-lea şi cred că este momentul..."
  Huşanu, SANITAS: „Lupta nu trebuie să se oprească!"
  SANITAS: „Aceasta este realitatea salariilor din Sănătate!”
  Protestul medicilor sibieni dă startul? Ce spune Huşanu, SANITAS Bucureşti
  SANITAS: „Nu vom mai permite ca buna noastră credinţă să fie răsplătită cu aroganţă”
  Mesaj sublim al SANITAS la final de an – guvernanţii ar trebui să înţeleagă
  Tagurile:
  Avertizare, instituție, SANITAS, salarii
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei