09:06 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  O soră medicală și un pacient la spital

  A fost descoperit cel mai eficient tratament pentru stres – important de ştiut

  © Sputnik / Всеволод Тарасевич
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  61521

  O echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan a descoperit, în urma unui studiu, un tratament foarte eficient pentru stres, fiind vorba de o terapie „verde”, foarte recomandabilă în vremurile noastre.

  BUCUREŞTI, 12 apr – Sputnik, Doina Crainic. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan spun că a petrece jumătate de oră pe zi în natură, mai exact, în „sălbăticie”, ajută la diminuarea semnificativă a stresului. Însă o condiţie importantă pentru ca „tratamentul” să fie eficient este ca orice conexiune la Internet, laptop şi tehnologie să fie înlăturată.

  Mersul pe jos timp de cel puțin 20 de minute pe zi sau petrecerea timpului într-un loc în care ne simţim în contact cu natura în fiecare zi poate reduce semnificativ nivelul hormonului de stres, arată o echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan, într-un studiu publicat în Frontiers in Psychology, citat de Sputnik France

  „Știm că petrecerea timpului în natură reduce stresul, dar până acum nu a fost clar de cât timp este nevoie pentru aceasta, cât de regulat trebuie să facem acest lucru sau chiar ce tip de experiență în natură ar fi benefic pentru noi”, a spus Mary Carol Hunter, profesor asociat la Universitatea din Michigan şi principalul autor al acestui studiu.

  Timp de opt săptămâni, 36 de locuitori ai orașului au fost invitați să petreacă cel puțin 10 minute în natură de trei ori pe săptămână sau mai mult. Între timp, cercetatorii au monitorizat, dintr-un eşantion de salivă, nivelurile de cortizol – un hormon de stres – ale persoanelor implicate.

  Voluntarii au fost liberi să aleagă ziua și locul pentru plimbări. În acelaşi timp, ei au fost determinaţi să reducă factorii care pot provoca stres, nu au avut voie să facă aerobic sau să utilizeze rețelele de socializare, Internetul, telefonul.

  Rezultatele au arătat că petrecerea a cel puțin 20 de minute în sălbăticie a fost suficientă pentru a reduce semnificativ nivelul de cortizol. Cel mai eficient este a petrece între 20 și 30 de minute, notează cercetătorii.

  Tematic

  Rusia dezvoltă un tratament pentru cancer care înlocuieşte chimioterapia
  Pleșoianu îi aplică un "tratament terapeutic" lui Iohannis: "Vă vindecă temporar"
  Românii din UK: Cetățenii europeni nu vor primi tratament preferenţial după Brexit- Raport
  Exclusiv! Tratament recomandat, de negăsit în România. Răspunsul autorităţilor
  Cumplit! O fetiţă, infectată cu HIV, nu poate primit tratament - mama se opune
  Tagurile:
  Remedii, Tratament, stres


  Știrile Zilei